ΓΔ: 2314.88 -0.85% Τζίρος: 390.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:36
Ioannis Chatzideodosiou

Οριζόντια στήριξη των επιχειρήσεων ζητά το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

«Προς τη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα αλλά απαιτείται οριζόντια στήριξη όλων των επιχειρήσεων», τονίζει ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Μέτρα τα οποία κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτήρισε ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου τις χθεσινές εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σχολιάζοντας τα μέτρα στήριξης της οικονομίας που ανακοινώθηκαν χθες από τον Πρωθυπουργό, τόνισε ότι χρειάζεται οριζόντια στήριξη όλων των επιχειρήσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που δημιουργεί ο κορονοϊός.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χατζηθεοδοσίου:

«Αναμφίβολα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός είναι προς την σωστή κατεύθυνση, καθώς είναι ξεκάθαρη η στόχευση της κυβέρνησης να στηρίξει την επιχειρηματικότητα και την εργασία.

Στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αισθανόμαστε ικανοποίηση, καθώς ορισμένες από τις προτάσεις που έχουμε καταθέσει για τη «θωράκιση» των επιχειρήσεων απέναντι στην ύφεση, υιοθετήθηκαν από την κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικά αναφέρω το θέμα της επέκτασης της μείωσης ενοικίου αλλά και την ελάφρυνση της προκαταβολής φόρου που κατά τη γνώμη μας πρέπει να μειωθεί πάνω από το 50%. Όμως για να υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας, χρειάζεται να ληφθούν οριζόντια μέτρα στήριξης όλων των επιχειρήσεων, χωρίς αποκλεισμούς. Όπως και επιπλέον βελτίωση στο θέμα της φορολόγησης.

Για παράδειγμα, είναι καθοριστικό για την πορεία της εστίασης να κατέβει ο ΦΠΑ στο 6%. Εγώ μένω πάντως στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μέτρα που δίνουν προοπτικές βιωσιμότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ομιλία
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ανάπτυξη στον κλάδο απεντομώσεων και μυοκτονιών παρά τη μείωση επιχειρήσεων

Ο κλάδος απεντομώσεων και μυοκτονιών παρουσιάζει ανάπτυξη παρά τη μείωση των επιχειρήσεων, σύμφωνα με μελέτη ΙΜΕ ΕΒΕΕ για το ΕΕΑ. Οι κλαδικές μελέτες θεωρούνται χρήσιμες για βιώσιμες αποφάσεις μικρομεσαίων.
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου πορτραίτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Προτεραιότητα η ενίσχυση ασφαλίσεων για καταστροφές

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ, Γ. Χατζηθεοδοσίου, τόνισε στον ΣΚΑΪ την ανάγκη για ουσιαστική προστασία πολιτών και επιχειρήσεων από φυσικές καταστροφές, προτείνοντας επενδύσεις σε υποδομές και αύξηση της ασφαλιστικής κάλυψης.
Οικογενειακή ασφάλιση προστασία
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισχυρή η θέση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στην ελληνική αγορά

Η έρευνα της RASS για το ΕΕΑ δείχνει ότι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές διατηρούν κεντρικό ρόλο στην αγορά, με 39,2% να επιλέγουν ασφάλιση μέσω τους και 32,6% να επηρεάζονται από συστάσεις, υπογραμμίζοντας τη σημασία της προσωπικής επαφής.
Γιάννης Χατζηθεοδοσίου πορτραίτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηθεοδοσίου: Ανάγκη για 300.000 εργαζόμενους με νέες δεξιότητες

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου δήλωσε στο Action24 ότι, λόγω ψηφιοποίησης και τεχνητής νοημοσύνης, η Ελλάδα θα χρειαστεί πάνω από 300.000 εργαζόμενους με νέες δεξιότητες τα επόμενα χρόνια.
ακρίβεια στα τρόφιμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ακρίβεια υπονομεύει την εμπιστοσύνη των καταναλωτών στην αγορά

Έντονη οικονομική πίεση βιώνουν τα νοικοκυριά της Αττικής, με 8 στους 10 να επηρεάζονται από την ακρίβεια και να μειώνουν βασικές δαπάνες. Το 68% θεωρεί ανεπαρκείς τους ελέγχους στην αγορά, ενώ ανησυχούν για στρεβλώσεις σε τρόφιμα, ενέργεια και καύσιμα.
Κάβα Κτήμα Σεμέλη
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΕΕΑ: Διαδικτυακό σεμινάριο για το ελληνικό κρασί στην εστίαση στις 20/1

Η Επιτροπή Εστίασης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών διοργανώνει διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Το Ελληνικό Κρασί στο Τραπέζι της Εστίασης» την Τρίτη 20 Ιανουαρίου στις 12:00.