ΓΔ: 2283.73 1.09% Τζίρος: 308.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:42
Γυναίκα σε επιχείρηση
Φώτο: Shutterstock

Δέκα γυναίκες παρουσιάζουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες

Δέκα γυναίκες που εκπαιδεύτηκαν από το One Planet Thessaly παρουσιάζουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στο Pitching Event του EWA, διεκδικώντας χρηματικά βραβεία συνολικού ύψους 15.000€.

Δέκα γυναίκες από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, οι οποίες ολοκλήρωσαν έναν εντατικό κύκλο επιχειρηματικής κατάρτισης από τη Μονάδα Καινοτομίας, Μεταφοράς Τεχνολογίας και Κέντρο Επιχειρηματικότητας «One Planet Thessaly» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, θα συμμετάσχουν στις 20 Νοεμβρίου στο Pitching Event του ευρωπαϊκού προγράμματος EIT Food – Empowering Women in Agrifood (EWA). 

Το πρόγραμμα υλοποιείται στη χώρα από τον οργανισμό AWomanCanBe.org, με training associate το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης, οι συμμετέχουσες παρακολούθησαν σεμινάρια, έλαβαν mentoring και συμμετείχαν σε εργαστήρια επιχειρηματικότητας. Πλέον, είναι έτοιμες να παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες και τα προϊόντα που ανέπτυξαν, διεκδικώντας χρηματικά έπαθλα συνολικού ύψους 15.000 ευρώ.

Ως training associate του προγράμματος EWA στην Ελλάδα, το One Planet Thessaly προσέφερε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο κατάρτισης που περιλαμβάνει σύγχρονα εργαλεία ανάπτυξης επιχειρηματικών μοντέλων, πρακτικές δεξιότητες για σχεδιασμό και υλοποίηση προϊόντων, πρόσβαση σε δίκτυα επαγγελματιών του αγροδιατροφικού κλάδου και εξατομικευμένο mentoring.

Το One Planet Thessaly αποτελεί βασικό πυρήνα ενός δυναμικού οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας. Στηρίζει φοιτητές, ερευνητές, αποφοίτους και μέλη της κοινωνίας στη μετατροπή των ιδεών τους σε βιώσιμες επιχειρηματικές λύσεις. 

Μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα, δικτύωση και υποστηρικτικές δράσεις, δημιουργεί ένα περιβάλλον που προωθεί την ανάπτυξη και την αξιοποίηση της έρευνας.

Το Pitching Event και οι διαγωνιζόμενες ιδέες

Στο Pitching Event, οι mentees του EWA θα παρουσιάσουν τις επιχειρηματικές τους προτάσεις στην κριτική επιτροπή και το κοινό, διεκδικώντας δύο μεγάλα βραβεία, ύψους 10.000 και 5.000 ευρώ αντίστοιχα, για καινοτόμες, βιώσιμες και δυναμικές επιχειρηματικές ιδέες.

Οι δέκα συμμετέχουσες και οι επιχειρηματικές τους ιδέες είναι:

- Έλλη Γιδάκου: αξιοποίηση υπολειμμάτων καφέ για φυσικά, zero waste σαπούνια

- Ειρήνη Ζουμπουλίδου: ψηφιακή πλατφόρμα (AgroLink) σύνδεσης παραγωγών με αγορές

- Άννα Ιεροδιακόνου: Bites of Greece, μπάρες και αλείμματα σε mini travel συσκευασίες

- Έφη Μπατάκα: Home Sweet Grow, ανοιχτό σύστημα indoor farming

- Μαρία Μπότη: σύγχρονες μέθοδοι παραγωγής και μεταποίησης κεχριού

- Χρυσή Παπαγιαννάκη: φορητή συσκευή ανίχνευσης υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων (PestAgroFoodNIR)

- Θεοδώρα Στεφάνου: καινοτόμο εργαλείο συγκομιδής και συσκευασίας ελιών

- Βασιλική Τριανταφύλλου: startup υδροπονικής καλλιέργειας (HydroDama)

- Αναστασία Φουντούλη: αξιοποίηση εδώδιμων εντόμων (Cricketos)

- Julija Volobujeva: έτοιμη προς κατανάλωση πάστα από τέμπε και μίζο από ελληνικό βιολογικό ρεβίθι

Η Καθηγήτρια Χρυσή Λασπίδου, Αντιπρύτανης Καινοτομίας, Διεθνοποίησης, Συνεργασιών & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Επικεφαλής της One Planet Thessaly, δήλωσε: «Στην One Planet Thessaly επενδύουμε συστηματικά στην ενδυνάμωση ανθρώπων με όραμα και διάθεση για δημιουργία. 

Οι δέκα γυναίκες του προγράμματος EWA απέδειξαν ότι με την κατάλληλη υποστήριξη, την κατάρτιση και την πρόσβαση στη γνώση, μπορούν να αναπτύξουν λύσεις που ενισχύουν τον αγροδιατροφικό τομέα και συμβάλλουν σε μια πιο βιώσιμη οικονομία. Είμαστε περήφανοι για το ταξίδι τους και για το οικοσύστημα που χτίζουμε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας».

Σχετικά με το πρόγραμμα Empowering Women in Agrifood (EWA)

Το πρόγραμμα EWA υποστηρίζει γυναίκες επιχειρηματίες σε 13 ευρωπαϊκές χώρες, παρέχοντας mentoring, πρόσβαση σε επενδυτικά δίκτυα και εξειδικευμένα εργαλεία επιχειρηματικής ανάπτυξης, με στόχο την ενίσχυση της παρουσίας τους στον αγροδιατροφικό τομέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εργοστάσιο Παπαστράτος Ασπρόπυργος
ESG

Παπαστράτος: Πρωτοβουλία FutuReady για την ενδυνάμωση της Gen Z στην εργασία

Η Παπαστράτος διοργανώνει για 3η χρονιά το “FutuReady” στις 7 Μαρτίου 2026 στο Gazarte, προσφέροντας σε νέους 18-27 ετών εμπειρίες και δεξιότητες για το εργασιακό μέλλον με επίκεντρο την τεχνητή νοημοσύνη
Οικογενειακή ασφάλιση προστασία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει την εφαρμογή ΑμεΑ City4All του Λυκείου Καρέα

Ο Νίκος Χαρδαλιάς εξήρε τους μαθητές του Λυκείου Καρέα για την εφαρμογή City4All, που διευκολύνει τα άτομα με αναπηρία στην Αττική, δηλώνοντας περήφανος και θέτοντάς τη υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.
άδεια σχολική αίθουσα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκπαιδευτικό υλικό για νέους στα δικαιώματα και τις επιλογές καταναλωτή

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (ΕΕΚΕ) παρουσίασε ένα νέο Εκπαιδευτικό Kit για τα δικαιώματα καταναλωτών, με έμφαση στους νέους και τις σχολικές κοινότητες, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και θέματα όπως ασφάλεια προϊόντων και υπεύθυνη κατανάλωση.
Επίσημη σχολική τελετή
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πρώτη θέση για το 1ο Πρότυπο ΓΕΛ σε αγώνες ρητορικής

Μαθητές του 1ου Πρότυπου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης κατέκτησαν την 1η θέση στους διασχολικούς αγώνες ρητορικής «ΠΡΟ-θέσεις», υποστηρίζοντας ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη περιορίζει την ανθρώπινη δημιουργικότητα.