ΓΔ: 2012.51 -2.09% Τζίρος: 251.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Εφημερίδες πρώτης σελίδας
Πολλαπλά πρωτοσέλιδα ελληνικών εφημερίδων με πολιτικές και κοινωνικές ειδήσεις.

Τα σημαντικότερα νέα της 29/09/2025 από τον ελληνικό Τύπο

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: Το πλήρες πλάνο για την αντιμετώπιση της κρίσης στα ενοίκια. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ερωτήματα για τη γνησιότητα της φωτογραφίας Μητσοτάκη-Τραμπ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τέσσερα μπόνους για 2,5 εκατ. συνταξιούχους.

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων εστιάζουν σε σημαντικές πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις, με έμφαση σε ζητήματα που αφορούν την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα.

Σύμφωνα με την «Απογευματινή», παρουσιάζεται το σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τα ενοίκια, ένα θέμα που απασχολεί έντονα την αγορά ακινήτων και τους ενοικιαστές.

Η «Δημοκρατία» σχολιάζει μια "fake photo του Κυριάκου με τον Τραμπ;", αναδεικνύοντας το ζήτημα της παραπληροφόρησης στα μέσα ενημέρωσης.

Ο «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρεται στα τέσσερα μπόνους που θα λάβουν 2,5 εκατ. συνταξιούχοι, επισημαίνοντας τις εξελίξεις στο ασφαλιστικό και τις παροχές προς τους συνταξιούχους.

Η «Εστία» μεταφέρει μήνυμα του Αντώνη Σαμαρά προς τον Πρωθυπουργό, ενώ η «Εφημερίδα των Συντακτών» κάνει λόγο για καταστάσεις που «στερούν το οξυγόνο» σε κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα.

Τα «Νέα» εστιάζουν στη «μεγάλη νύχτα των στρατηγών» και σε μυστηριώδη συγκέντρωση στις ΗΠΑ, με φόντο τις διεθνείς εξελίξεις.

Η «Kontra» αναδεικνύει την περικοπή των επιδοτήσεων των αγροτών λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ, ένα θέμα που επηρεάζει τον πρωτογενή τομέα και την αγροτική οικονομία.

Τέλος, η «Ναυτεμπορική» κάνει λόγο για «ελληνοποίηση» της φόρμουλας για την ενέργεια, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες προσαρμογής της ενεργειακής πολιτικής στις εγχώριες ανάγκες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σητεία, Κρήτη
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ικτίνος και CBE συμφώνησαν για νέο πολυτελές ξενοδοχειακό project στη Σητεία

Η Ικτίνος υπέγραψε προσύμφωνο με την CBE CAPITAL για την αναδιαμόρφωση του project στη Σητεία, που προβλέπει ξενοδοχείο 5 αστέρων, επώνυμες κατοικίες και μαρίνα, με ορίζοντα ολοκλήρωσης 18 μηνών.
Πήλιο, Βόλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

"Ράλι" στον θεσσαλικό κάμπο για τις τιμές των ακινήτων με αύξηση 35,3%

Η Θεσσαλία εξελίσσεται σε δυναμικό πόλο του ελληνικού real estate, με άνοδο τιμών 35,3% από το 2019 και ισχυρή ζήτηση από εγχώριους και ξένους αγοραστές, παρά τις πιέσεις στις τιμές οικοπέδων. Κλειδί η ζήτηση από ξένους και φοιτητές.
Παραλία Θεσσαλονίκης ακίνητα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στεγαστική κρίση ή κρίση πόλεων; Οι πολλές όψεις ενός προβλήματος

Η Ελλάδα βιώνει ταυτόχρονα στεγαστική κρίση στα αστικά κέντρα και δημογραφική κατάρρευση στην επαρχία. Άλμα τιμών στα μεγάλα αστικά κέντρα, πίεση στις μικρές πόλεις ενώ χωριά ερημώνουν.
Αστικά ακίνητα Αθήνας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα φορολογικά κίνητρα για άνοιγμα κλειστών ακινήτων και πρώην Airbnb

Η νέα τριετής φοροαπαλλαγή δίνει κίνητρο σε ιδιοκτήτες να επαναφέρουν κλειστά και πρώην Airbnb ακίνητα στη μακροχρόνια μίσθωση, αυξάνοντας την προσφορά και μειώνοντας το στεγαστικό κόστος.
Βαρκελώνη
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τι κάνει η Ευρώπη και τι η Ελλάδα στην αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης

Το πλαφόν των Γάλλων στα ενοίκια, το "φρένο" των Γερμανών στις αυξήσεις, το ολλανδικό point system και οι επενδύσεις των Πορτογάλων σε κοινωνικές κατοικίες. Στήριξη ενοικιαστούν και κίνητρα σε ιδιοκτήτες να "ανοίξουν" σπίτια επιλέγει η Ελλάδα.