ΓΔ: 2500.79 2.08% Τζίρος: 376.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Στήλες κερμάτων χέρι

Χρηματοδότηση 456 εκατ. ευρώ για νέα έργα στις ελληνικές Περιφέρειες

Με απόφαση του Ν. Παπαθανάση, ενισχύονται οι Περιφέρειες με 456 εκατ. ευρώ για ένταξη νέων έργων στο ΕΠΑ, με στόχο την ταχύτερη υλοποίηση και την ενίσχυση της ανάπτυξης.

Με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκου Παπαθανάση, ενισχύονται περαιτέρω οι 13 Περιφέρειες της χώρας μέσω της χορήγησης δυνατότητας ένταξης νέων έργων στα Περιφερειακά Προγράμματα του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης (ΕΠΑ) 2021-2025.

Ο συνολικός προϋπολογισμός για τα νέα έργα ανέρχεται σε 456 εκατ. ευρώ και η υλοποίησή τους προγραμματίζεται για την Προγραμματική Περίοδο ΕΠΑ 2026-2030.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο προϋπολογισμός των Περιφερειακών Προγραμμάτων ΕΠΑ 2021-2025, συμπεριλαμβανομένης της προβλεπόμενης υπερδέσμευσης, φτάνει τα 2,925 δισ. ευρώ. Ο προϋπολογισμός των ήδη ενταγμένων έργων ανέρχεται σε 2,665 δισ. ευρώ.

Η δυνατότητα προεντάξεων που δίνεται λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωση του ΕΠΑ 2021-2025 στοχεύει στην ωρίμανση κρίσιμων έργων που σχεδιάζονται από τις Περιφέρειες. Αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε ταχύτερη και αποτελεσματικότερη υλοποίηση κατά τη νέα Προγραμματική Περίοδο, ενισχύοντας την περιφερειακή και τοπική ανάπτυξη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Υφυπουργός Παπαθανάσης σε εκδήλωση
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ν. Παπαθανάσης: Αύξηση 212% των δημόσιων επενδύσεων το 2026 σε επτά χρόνια

Το ΠΔΕ αναμένεται να αυξηθεί κατά 212% το 2026 σε σχέση με το 2019, φτάνοντας τα 16,9 δισ. ευρώ το 2025. Ο Ν. Παπαθανάσης τόνισε πως η σταθερή οικονομική πολιτική φέρνει σημαντικά έργα, ιδιαίτερα σε Β. Ελλάδα και Κ. Μακεδονία.
Νίκος Παπαθανάσης πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαθανάσης: Αβάσιμες οι αιτιάσεις για την πορεία του Ταμείου Ανάκαμψης

Το ΥΠΟΙΚ απορρίπτει τις επικρίσεις για την πορεία του Ταμείου Ανάκαμψης, τονίζοντας πως η Ελλάδα έχει υλοποιήσει 238 ορόσημα, με εκταμιεύσεις 24,6 δισ. ευρώ, και φτάνει στα 29,1 δισ. ευρώ με το Μάιο μετά το νέο αίτημα.
Βιομηχανικό πάρκο από αέρος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ παρέδωσε έργα 48,6 εκατ. σε 14 επιχειρηματικά πάρκα

Η ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ κατέθεσε εμπρόθεσμα τα δικαιολογητικά για 70 έργα σε 14 Επιχειρηματικά Πάρκα, συνολικού ύψους 48,6 εκατ. ευρώ από το ΤΑΑ «Ελλάδα 2.0», επιτυγχάνοντας απορρόφηση 96,4% και ενισχύοντας τη βιώσιμη ανάπτυξη.
Μικροτσίπ και τεχνητή νοημοσύνη
ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Κορέα: Τα κρατικά έσοδα από AI στη χρηματοδότηση δημόσιων έργων

Η Νότια Κορέα ιδρύει ταμείο δημόσιων έργων, με χρηματοδότηση από τα έσοδα του AI τομέα, λόγω της εντυπωσιακής ανόδου στην αγορά τσιπ, που εκτόξευσε κέρδη και μετοχές εταιρειών όπως Samsung και SK Hynix σε ιστορικά υψηλά.