ΓΔ: 2031.81 -0.17% Τζίρος: 220.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Σταύρος Παπασταύρου συζήτηση
Ο Σταύρος Παπασταύρου μιλά σε πάνελ του Delphi Economic Forum, συζητώντας οικονομικά θέματα.

Ενεργειακή ασφάλεια στο επίκεντρο των επαφών Παπασταύρου στις ΗΠΑ

Συνάντηση Παπασταύρου - Burgum στην Ουάσιγκτον για την ενέργεια και την ασφάλεια. Η Αθήνα θα φιλοξενήσει τον Νοέμβριο τη συνεδρίαση του P-TECC.

Στην Ουάσιγκτον βρέθηκε τη ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, όπου είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών και Επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ενεργειακής Κυριαρχίας των ΗΠΑ, Doug Burgum.

Η ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και η διεύρυνση της συνεργασίας Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών βρέθηκαν στο επίκεντρο των συνομιλιών, με τον κ. Παπασταύρου να επισημαίνει τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη του τομέα των υδρογονανθράκων.

Όπως ανέφεραν αμφότερες οι πλευρές, οι διμερείς σχέσεις βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο υπό την ηγεσία του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.
«Η ενεργειακή συνεργασία είναι στρατηγικής σημασίας για την ασφάλεια των χωρών μας και θεμέλιο για τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Έλληνας Υπουργός.

Ο Doug Burgum χαιρέτισε την πρόταση του κ. Παπασταύρου να φιλοξενηθεί στην Αθήνα, τον ερχόμενο Νοέμβριο, η επόμενη συνεδρίαση των Υπουργών της Σύμπραξης για την Διατλαντική Συνεργασία στην Ενέργεια (P-TECC), πρόταση η οποία έχει ήδη γίνει αποδεκτή από τον Υπουργό Ενέργειας των ΗΠΑ Chris Wright, σε τηλεφωνική επικοινωνία της 9ης Μαΐου.

Κατά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του, ο κ. Παπασταύρου είχε επίσης διαδοχικές συναντήσεις με τους Γερουσιαστές των ΗΠΑ John Barrasso (Wyoming) και Jerry Moran (Kansas), καθώς και με τον Ελληνοαμερικανό Βουλευτή του Κογκρέσου από τη Φλόριντα, Mike Haridopolos.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σταύρος Παπασταύρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Παπασταύρου με τον Επίτροπο Κλιματικής Δράσης στη Σύνοδο ΟΗΕ

Στη Νέα Υόρκη συναντήθηκαν ο Υπ. Περιβάλλοντος Σταύρος Παπασταύρου και ο Επίτροπος Κλιματικής Δράσης Ε.Ε. Wopke Hoekstra, και συζήτησαν για την ενεργειακή μετάβαση στην Ελλάδα και το έργο CCS στον Πρίνο Θάσου.
Κωστής Χατζηδάκης χαμογελά
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χωρίς ανακοινώσεις μέτρων ολοκληρώθηκε η σύσκεψη κυβέρνησης - ΣΕΒ για το ρεύμα

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη υπό τον Κ. Χατζηδάκη με υπουργούς και τον ΣΕΒ για την ενίσχυση της βιομηχανίας. Παρουσιάστηκαν μέτρα, ενώ συμφωνήθηκε συνέχεια του διαλόγου με νέες συναντήσεις.
Ηλιακός θερμοσίφωνας ταράτσα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παρατάσεις για ενεργειακά προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης από το ΥΠΕΝ

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε παρατάσεις για τα προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Για το "Εξοικονομώ 2021", νέα προθεσμία ολοκλήρωσης ορίζεται η 28η Φεβρουαρίου 2026.