ΓΔ: 2035.57 1.15% Τζίρος: 247.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Investments
Shutterstock

Δεύτερη ευκαιρία για 751 επιχειρήσεις να ενταχθούν σε προγράμματα ΕΣΠΑ

Με την απόφαση του υφ. Ανάπτυξης Γ. Τσακίρη, δίνεται η δυνατότητα στους υποψήφιους επενδυτές που είχαν απορριφθεί να επανεισαχθούν στη διαδικασία της αξιολόγησης για τέσσερις δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) .

Επανεισαγωγή στη διαδικασία αξιολόγησης 751 επιχειρήσεων σε τέσσερις δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, δίνονται ακόμα μια ευκαιρία σε επιχειρήσεις και επενδυτές που πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού για ενδεχόμενη ένταξη.

Δίνεται η δυνατότητα στους υποψήφιους επενδυτές που απορρίφθηκαν εξαιτίας της αναγραφής προσδιοριστικών στοιχείων της επωνυμίας τους σε πεδία στο πληροφοριακό σύστημα όπου δεν αναφερόταν ρητά και με μονοσήμαντο τρόπο στις σχετικές προσκλήσεις, να επανεισαχθούν στη διαδικασία της αξιολόγησης. Οι αποφάσεις αφορούν αποκλειστικά στις περιπτώσεις αυτές, ανεξαρτήτως αν προσέβαλαν ή όχι τις σχετικές απορριπτικές αποφάσεις, και εφόσον η αξιολόγηση είναι θετική να συγχρηματοδοτηθούν.

Οι παρούσες αποφάσεις αφορούν σε τέσσερις δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) με τους αντίστοιχους αριθμούς επενδυτικών σχεδίων, όπως παρουσιάζονται παρακάτω:

  1.  «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές» (421 επιχειρηματικά σχέδια).
  2. «Ενίσχυση Τουριστικών ΜμΕ για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών» (89 επιχειρηματικά σχέδια).
  3. «Ενίσχυση της Αυτοαπασχόλησης Πτυχιούχων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης - Α΄ κύκλος» (92 επιχειρηματικά σχέδια).
  4. «Νεοφυής επιχειρηματικότητα» (149 επιχειρηματικά σχέδια).

Σημειώνεται, ότι με την απόφαση αυτή δίνεται μία ακόμη ευκαιρία σε επιχειρήσεις και δικαιούχους, που πλήττονται και από την κρίση του κορονοϊού, για ενδεχόμενη ένταξη, γεγονός που θα τους προσδώσει ρευστότητα σε μεσοπρόθεσμο διάστημα καθώς τα περισσότερα επενδυτικά σχέδια αναμένεται να είναι σε ώριμο στάδιο (οι δράσεις είχαν προκηρυχθεί αρχικά το 2016).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο NIS Σερβία
ΔΙΕΘΝΗ

Σερβία: Οι Ρώσοι συμφώνησαν στην πώληση της πετρελαϊκής εταιρείας NIS

Η υπουργός Ενέργειας της Σερβίας ανέφερε ότι οι Ρώσοι μέτοχοι της NIS εξετάζουν την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου, χωρίς να αποκαλύπτει πιθανούς αγοραστές, λόγω των κυρώσεων που ισχύουν για τη ρωσική ιδιοκτησία.
Βασίλης Κορκίδης πορτρέτο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κορκίδης: Αναμενόμενη και υψηλής αξίας η επένδυση στον κόλπο Ελευσίνας

Ο Βασίλης Κορκίδης χαρακτηρίζει την επένδυση DFC–ΟΝΕΧ στην Ελευσίνα στρατηγική για την Ελλάδα, αναδεικνύοντας τον ρόλο της περιοχής ως αναδυόμενου γεωοικονομικού κέντρου με ισχυρή υποδομή.
Λευκός Οίκος ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Η επιχειρηματική ελίτ ΗΠΑ συναντά τον ηγέτη Σαουδικής Αραβίας σε φόρουμ

Ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας θα συναντηθεί σήμερα με κορυφαίους Αμερικανούς επιχειρηματίες, μετά τη θερμή υποδοχή του από τον Τραμπ. Στο φόρουμ θα συμμετέχουν CEOs και ονόματα από τον κλάδο της Τεχνητής Νοημοσύνης.