ΓΔ: 2273.73 -0.09% Τζίρος: 240.03 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Όλγα Κεφαλογιάννη πορτραίτο
Η Όλγα Κεφαλογιάννη

Υπεγράφη μνημόνιο τουριστικής συνεργασίας Ελλάδας και Καναδά

Οι δύο χώρες θα εστιάσουν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας του τουρισμού λόγω της κλιματικής αλλαγής, ανταλλάσσοντας πρακτικές και τεχνογνωσία.

Υπεγράφη σήμερα μνημόνιο κατανόησης για συνεργασία στον τομέα του τουρισμού από την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη και την πρέσβη του Καναδά στην Ελλάδα, Anna-Karine Asselin επισφραγίζοντας τις εξαιρετικές διμερείς τουριστικές σχέσεις Ελλάδος - Καναδά.

Το μνημόνιο προβλέπει την ανταλλαγή δεδομένων και πληροφοριών, σε θέματα όπως η καινοτομία και η ψηφιοποίηση, οι τουριστικές επενδύσεις, η εκπαίδευση και η επαγγελματική κατάρτιση, οι βέλτιστες πρακτικές τουριστικής προβολής, καθώς και η έρευνα και η ανάπτυξη στην παγκόσμια τουριστική αγορά και τα νέα τουριστικά προϊόντα και υπηρεσίες.

Οι δύο χώρες θα εστιάσουν στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο τομέας του τουρισμού λόγω της κλιματικής αλλαγής, ανταλλάσσοντας πρακτικές και τεχνογνωσία, με στόχο την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της αειφορίας για μια βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Όπως τόνισε η κ. Κεφαλογιάννη «η νέα συμφωνία επιβεβαιώνει τη βούληση και τη δέσμευση Ελλάδας και Καναδά για την προώθηση ενός βιώσιμου και καινοτόμου τουριστικού μοντέλου, ενισχύοντας τη συνεργασία σε θεσμικό επίπεδο και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για τουριστική ανάπτυξη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΔΙΕΘΝΗ

Το 2023 ήταν η πιο φονική χρονιά του 21ου αιώνα σε δασικές πυρκαγιές

«Πρόκειται για μια υπερβολική θνησιμότητα που υπάρχει κίνδυνος να αυξηθεί τα ερχόμενα χρόνια», με πυρκαγιές «οι οποίες πλησιάζουν επικίνδυνα τις πόλεις», επισημαίνει η Πολίν Βιλέν-Καρλοτί, διδάκτορας στη γεωγραφία και ειδική στις πυρκαγιές.
Κρουαζιερόπλοιο σε λιμάνι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέα εποχή για τις κρουαζιέρες με mega-πλοία, «πράσινες» δράσεις στο επίκεντρο

Ο κλάδος της κρουαζιέρας μπαίνει σε φάση βιώσιμης ανάπτυξης με επενδύσεις σε πράσινα πλοία και καλύτερη διαχείριση. Η MSC Cruises επενδύει 3,5 δισ. ευρώ σε δύο νέα πλοία World Class, αυξάνοντας τη σειρά στα οκτώ.
Θέρετρο Sani Ikos
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα κορυφαία επιλογή για τους Σέρβους τουρίστες σύμφωνα με ΕΟΤ

Η Ελλάδα παραμένει η πρώτη επιλογή διακοπών για τους Σέρβους, που προτιμούν κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά δείχνουν αυξανόμενο ενδιαφέρον και για άλλες περιοχές, εκτιμώντας τις παραλίες, τη φιλοξενία και τη γαστρονομία της χώρας μας.
Γυναίκα σε τροπικό θέρετρο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤτΕ: Ρεκόρ 23,62 δισ. στις τουριστικές εισπράξεις, αυξήθηκαν κατά 2 δισ.

Η Ελλάδα έκλεισε το 2025 με ταξιδιωτικές εισπράξεις-ρεκόρ 23,62 δισ. ευρώ, αυξημένες κατά περίπου 2 δισ. ευρώ. Οι αφίξεις ενισχύθηκαν 5,6% και οι εισπράξεις 9,4%, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος.