ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Κυριάκος Πιερρακάκης ομιλία

Πιερρακάκης: Τα Πρότυπα Σχολεία περιορίζουν τις ανισότητες στην πράξη

Στοιχεία σχετικά με τα ποσοστά επιτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις έκανε γνωστά ο υπουργός Παιδείας, , αναφέροντας ότι έξι από τα πρώτα δέκα σχολεία με τις υψηλότερες επιδόσεις στις πανελλαδικές είναι Πρότυπα.

Στοιχεία σχετικά με τα ποσοστά επιτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις έκανε γνωστά ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, αναφέροντας ότι έξι από τα πρώτα δέκα σχολεία με τις υψηλότερες επιδόσεις στις πανελλαδικές είναι Πρότυπα.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Καθημερινή» και που δημοσιεύθηκε σήμερα, Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι το ποσοστό επιτυχίας στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα ΑΕΙ είναι 81% για τα Πρότυπα και ακολουθούν τα ιδιωτικά σχολεία με 72%, τα Πειραματικά με 66% και τα υπόλοιπα δημόσια σχολεία με 58%.

Ενώ σε ό,τι αφορά τους πρωτεύσαντες υποψηφίους στις πανελλαδικές, οι τρεις προέρχονται από Πρότυπα Σχολεία, οι πέντε από δημόσια και δύο από ιδιωτικά.

«Τα Πρότυπα Σχολεία περιορίζουν τις ανισότητες στην πράξη, καθώς κάθε παιδί μπορεί να διεκδικήσει την εισαγωγή του σε αυτά», τόνισε ο υπουργός Παιδείας.

Σύμφωνα με τον κ. Πιερρακάκη, στα σχέδια του υπουργείου είναι η περαιτέρω «θωράκιση» του συστήματος εισαγωγής, με κεντρική επιτροπή εξετάσεων που θα εποπτεύει τη διαδικασία, με θέματα διαβαθμισμένης δυσκολίας. «Το δωρεάν ψηφιακό φροντιστήριο θα προετοιμάζει τα παιδιά για τις εξετάσεις. Οι γονείς δεν χρειάζεται ούτε να αγχώνονται ούτε να ξοδεύουν χρήματα», πρόσθεσε.

Τέλος, επανέλαβε ότι οι πολιτικές του υπουργείου βρίσκονται στην κατεύθυνση της πολιτικής «ίσων ευκαιριών και πολλαπλών δυνατοτήτων». «Δεν είμαστε οπαδοί του "ενός δρόμου" στην εκπαίδευση», επεσήμανε υπογραμμίζοντας πως σε αυτήν την κατεύθυνση είναι και η επικείμενη λειτουργία των Ωνάσειων Σχολείων και των νέων αθλητικών σχολείων, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα μουσικά, στα καλλιτεχνικά, στα 42 Πρότυπα και στα 104 Πειραματικά σχολεία που ήδη λειτουργούν.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανεπιστήμιο Αθηνών κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το Υπ. Παιδείας καταδικάζει τα επεισόδια στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

Το Υπουργείο Παιδείας καταδίκασε τα επεισόδια στο Τμήμα Μαθηματικών του ΕΚΠΑ, επισημαίνοντας ότι η βία πλήττει την ακαδημαϊκή κοινότητα και το δικαίωμα των φοιτητών στην ασφάλεια. Οι αρμόδιες Αρχές ερευνούν το περιστατικό.
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιχορήγηση στο ΑΠΘ για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα

Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ενέκρινε την επιχορήγηση 1.036.500 ευρώ στο ΑΠΘ για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα. Το ποσό ανά φοιτητή αυξήθηκε στα 1.500 ευρώ ή 2.000 ευρώ σε περίπτωση συγκατοίκησης.
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Ζαχαράκη: Προτεραιότητα η ασφάλεια και η ομαλή σχολική ζωή στη Γκράβα

Η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα της Γκράβας και ανακοίνωσε οργανωμένο σχέδιο στήριξης με αναπλήρωση ωρών και ενισχυτική διδασκαλία, ειδικά για Γ' Λυκείου και μικρότερους μαθητές.
Σοφία Ζαχαράκη πορτρέτο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Ζαχαράκη: Τιμούμε το παρελθόν μαθαίνοντας από αυτό, όχι μόνο θυμούμενοι

Η υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη τόνισε πως η 28η Οκτωβρίου είναι ζωντανή μνήμη αντίστασης στον φασισμό. Υπογράμμισε τη σημασία διατήρησης της δημοκρατίας, λέγοντας "όχι" σε βία, ρατσισμό και διχασμό.
Νομική σχολή Αθήνας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαμηλή συμμετοχή δασκάλων και καθηγητών στη σημερινή απεργία

Σήμερα, το 20,61% των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και το 11,16% της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετείχαν στην απεργία, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Παιδείας. Στις ΠΔΕ, η συμμετοχή ήταν 6,55%.
Σημαία Κίνας τοίχος σκιές
ΔΙΕΘΝΗ

Τίρανα: Για 8η μέρα συνεχίζεται η ένταση φοιτητών-Αστυνομίας, σκληραίνει ο Ράμα

Ένταση σημειώθηκε έξω από το Υπουργείο Παιδείας μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, με χρήση δακρυγόνων, νερού και πετροπόλεμο. Οι φοιτητές απάντησαν με πυροτεχνήματα και ακολούθησε νέα σύγκρουση πριν κινηθούν προς την κεντρική πλατεία.