ΓΔ: 2096.88 0.30% Τζίρος: 48.89 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:52:39
Pitsilis, AADE
Φωτο: Nick Paleologos / SOOC

ΑΑΔΕ: Και με κάρτες ξένων τραπεζών η πληρωμή φορολογικών υποχρεώσεων

Τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία το σύστημα αποδοχής πληρωμών μέσω καρτών αλλοδαπής έκδοσης στο δίκτυο EFT/POS και e-POS της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, καθώς και e-POS για το e-Παράβολο.

Τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν και κάρτες πληρωμών αλλοδαπής έκδοσης στις συναλλαγές τους με την ΑΑΔΕ έχουν πλέον οι φορολογούμενοι, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ανεξάρτητη αρχή.

«Μια ακόμα υπηρεσία παραδίδεται σήμερα στους πολίτες και τις επιχειρήσεις, κάνοντας πιο εύκολες τις καθημερινές συναλλαγές κατόχων αλλοδαπών καρτών με φορολογικές υποχρεώσεις στην Ελλάδα», τόνισε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.

Ειδικότερα, τέθηκε σε παραγωγική λειτουργία το σύστημα αποδοχής πληρωμών μέσω καρτών αλλοδαπής έκδοσης στο δίκτυο EFT/POS και e-POS της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, καθώς και e-POS για το e-Παράβολο.

Η νέα υπηρεσία καλύπτει ανάγκες συναλλαγής ομογενών, κατοίκων εξωτερικού, τουριστών και επιχειρήσεων με την ΑΑΔΕ, αποτελώντας ένα αποτελεσματικό εργαλείο που βελτιστοποιεί την εξυπηρέτηση και διευκολύνει περαιτέρω τη φορολογική συμμόρφωση.

Οι φορολογούμενοι μπορούν πλέον να εκπληρώνουν φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις τους, όπως πληρωμή ΕΝΦΙΑ, e-Παράβολου, τελών πλοίων αναψυχής και ημεροπλοίων (ΤΕΠΑΗ) και λοιπών βεβαιωμένων οφειλών, κάνοντας χρήση καρτών αλλοδαπής έκδοσης, που φέρουν τα σήματα των διεθνών οργανισμών VISA και MASTERCARD.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο ΑΑΔΕ Θεσσαλονίκης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήθηκαν στα 7,2 δισ. ευρώ οι απλήρωτοι φόροι, 785 εκατ. τα νέα «φέσια»

Στα 7,26 δισ. ευρώ ανήλθαν οι απλήρωτοι φόροι στο δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2025, με 785 εκατ. ευρώ νέες οφειλές μόνο τον Οκτώβριο. Το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος φτάνει τα 7,797 δισ. ευρώ, αυξημένο κατά 17,14% σε σχέση με πέρυσι.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι 1.236 φοροαπαλλαγές κόστισαν σχεδόν 23 δισ. ευρώ μόνο το 2024

Σε σχέση με το 2023 η αξία των φοροαπαλλαγών εκτοξεύτηκε κατά 4 δισ. ευρώ με το υψηλότερο κόστος να αφορά τις απαλλαγές στη φορολογία κεφαλαίου, και ακολουθούν η φορολογία των επιχειρήσεων και των φυσικών προσώπων.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το Πόθεν Έσχες «έκαψε» εύπορο δημόσιο υπάλληλο με υψηλές καταθέσεις

Αυξάνονται τα πρόστιμα για αδήλωτες καταθέσεις στο Πόθεν Έσχες. Η ΑΑΔΕ εντείνει τους ελέγχους, με φόρους έως 33% και πρόστιμα 50% για αδικαιολόγητες καταθέσεις. Εως 31/10 η υποβολή των δηλώσεων.