ΓΔ: 2265.13 -0.49% Τζίρος: 245.42 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
περιπολικό άμεσης δράσης
Φώτο: Shutterstock

Καταδικάζει ο αρχηγός της ΕΛΑΣ την βιαιοπραγία αστυνομικού σε 11χρονο

Τέτοιες συμπεριφορές είναι πλήρως καταδικαστέες και δεν μπορούμε να τις ανεχτούμε, δήλωσε ο Μ. Καραμαλάκης, για την βιαιοπραγία αστυνομικού.

«Ως φυσική ηγεσία, αλλά και η πολιτική ηγεσία, είμαστε αντίθετοι σε τέτοιες συμπεριφορές. Η αντίδρασή μας ήταν άμεση. Τέτοιες συμπεριφορές είναι πλήρως καταδικαστέες και δεν μπορούμε να τις ανεχτούμε.»

Αυτά δήλωσε απόψε στην Πάτρα, ο αρχηγός της Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχάλης Καραμαλάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, με αφορμή βίντεο που δείχνει αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να βιαιοπραγεί σε βάρος 11χρονου στο Μενίδι της Αττικής, καθώς και για την απόφαση να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση και να τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι οι αστυνομικοί που εμπλέκονται.

Ο αρχηγός της Αστυνομίας επισκέφθηκε απόψε την Πάτρα, προκειμένου να παρευρεθεί σε εκδήλωση που οργάνωσαν οι ενώσεις εν΄ ενεργεία και απόστρατων αστυνομικών, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Προηγουμένως, ο Μιχάλης Καραμαλάκης είχε σύσκεψη στη γενική αστυνομική διεύθυνση περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, μαζί με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή και τους αστυνομικούς διευθυντές των τριών νομών.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, «δόθηκαν κατευθύνσεις, ούτως ώστε να είμαστε περισσότερο αποτελεσματικοί και να συμβάλουμε με τον τρόπο αυτό στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδος.»

Παράλληλα, ο αρχηγός της Αστυνομίας τόνισε ότι «έχουν γίνει αξιόλογες προσπάθειες το τελευταίο διάστημα από τους συναδέλφους, με την εξάρθρωση πολλαπλών κυκλωμάτων που εμπλέκονται σε ληστείες κλοπές και όχι μόνο», αλλά όπως πρόσθεσε, «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω βελτίωση, όσον αφορά στις δράσεις των συναδέλφων μας, για την πάταξη της εγκληματικότητας.»

Επίσης, κατά την διάρκεια της σύσκεψης στο αστυνομικό μέγαρο ο Μιχάλης Καραμαλάκης είπε ότι «συζητήθηκαν και άλλα θέματα, όπως το στεγαστικό, η ενίσχυση της στελέχωσης και της υλικοτεχνικής υποδομής, και μία σειρά άλλων ζητημάτων που είναι σε μία διαδικασία εξεύρεσης λύσεων.»

Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην Πάτρα, ο Μιχάλης Καραμαλάκης επισκέφθηκε την λιμενική ζώνη, προκειμένου όπως είπε, «να δω τι ακριβώς συμβαίνει με το μεταναστευτικό.»

Σύμφωνα με όσα δήλωσε, «θα πρέπει να περιορίσουμε αυτό το φαινόμενο και προς αυτή την κατεύθυνση συσκεφθήκαμε για να βρούμε λύσεις.»

Στο μεταξύ, στην ομιλία του κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, ο Μιχάλης Καραμαλάκης επεσήμανε ότι «κάθε αστυνομικός σήμερα επιτελεί με ευσυνειδησία το καθήκον του και γίνεται μέτοχος με το ήθος και την αξιόλογη προσωπικότητά του στη διαμόρφωση της γενικότερης εικόνας του σώματος» και πρόσθεσε: «Αφουγκράζομαι και κατανοώ ως αρχηγός του σώματος αυτή την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία κάθε συναδέλφου αστυνομικού, ο οποίος καθημερινά με επαγγελματισμό και συνέπεια στέκεται δίπλα στον πολίτη και τον εξυπηρετεί χωρίς όρια με προσωπική και οικογενειακή επιβάρυνση και με εργασιακή επικινδυνότητα.»

Τέλος, ο αρχηγός της Αστυνομίας συναντήθηκε μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης με τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αστυνομικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κιάτο: Σύλληψη 51χρονου για εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης σε οικία

Σπίτι στο Κιάτο είχε μετατραπεί σε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο καλλιέργειας κάνναβης, σύμφωνα με την αστυνομία. Συνελήφθη 51χρονος, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ναρκωτικά.
Σημαία της Λιβύης
ΔΙΕΘΝΗ

Λιβύη: Πυροβολισμοί τραυμάτισαν τον επικεφαλής της δικαστικής αστυνομίας

Ο αρχηγός της δικαστικής αστυνομίας Τρίπολης τραυματίστηκε ελαφρά σε επίθεση από αγνώστους έξω από τη μεγαλύτερη φυλακή της πόλης. Η υπηρεσία και το υπουργείο Δικαιοσύνης καταδίκασαν το περιστατικό ως «θρασύδειλη επίθεση».
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Σύλληψη 45χρονου για κλοπές σε οικίες και απόπειρα διάρρηξης

Συνελήφθη 45χρονος στο Ηράκλειο για κλοπή, ενώ κατηγορείται και για δύο ακόμη διαρρήξεις σε σπίτια τον Δεκέμβριο, απ’ όπου αφαίρεσε χρήματα και κοσμήματα. Η προανάκριση συνεχίζεται από τη Δίωξη Εγκλημάτων Ηρακλείου.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κίσσαμος: Σύλληψη 51χρονου για διασπορά ψευδών ειδήσεων για δήθεν εξαφάνιση

Συνελήφθη 51χρονος στον Δήμο Κισσάμου για διασπορά ψευδών ειδήσεων μέσω διαδικτύου σχετικά με εξαφανισμένο άτομο, προκαλώντας αναστάτωση. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται.
Κατολίσθηση σε χωριό Γουινέας
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα Ζηλανδία: Αγνοούμενοι μετά από κατολισθήσεις

Σφοδρή κατολίσθηση έπληξε κατασκήνωση στη βόρεια Νέα Ζηλανδία, με αγνοούμενους, ανάμεσά τους παιδιά. Η λάσπη έθαψε μέρος του χώρου κάτω από το όρος Μανγκανόι. Μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν φωνές στα συντρίμμια.