Με τήρηση ενός λεπτού σιγής, για τους όλους τους νεκρούς εργάτες στα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ, πραγματοποιήθηκε στην πλ. Συντάγματος μεγάλο συλλαλητήριο των εργαζομένων της επιχείρησης, που διαδήλωσαν ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της ΛΑΡΚΟ.
Το κεντρικό σύνθημα του συλλαλητηρίου που ξεκίνησε από την Ομόνοια και κατέληξε στο Σύνταγμα όπου έγιναν ομιλίες και χαιρετισμοί ήταν «Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ».
Στο πλευρό των εργαζομένων διαδήλωσαν εργαζόμενοι από σωματεία και φορείς της Στερεάς και της Εύβοιας, αλλά και της Αττικής, ενώ η πορεία στη διαδρομή από την Ομόνοια στο Σύνταγμα πύκνωνε όλο και περισσότερο, καθώς έμπαιναν οι προσυγκεντρώσεις από τα σωματεία και τους φορείς της Αττικής.
Μετά τις ομιλίες της συγκέντρωσης στο Σύνταγμα ακολούθησε η ανάγνωση ψηφίσματος όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται:
«Κάτω τα χέρια από τη ΛΑΡΚΟ. Ο Ορυκτός Πλούτος είναι περιουσία του λαού μας.
Απαιτούμε κρατική χρηματοδότηση για να διασφαλιστεί η μέχρι σήμερα καθετοποιημένη επεξεργασία των νικελιούχων μεταλλευμάτων. Να διασφαλιστεί η ενιαία λειτουργία μεταλλείων και εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, ο παραγωγικός της χαρακτήρας.
Απαιτούμε χρηματοδότηση και με ευθύνη, σχεδιασμό και έλεγχο από το κράτος, τον εκσυγχρονισμό της ΛΑΡΚΟ, την παραπέρα ανάπτυξη της σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει, κατασκευή μονάδας ανοξείδωτου χάλυβα όπου θα αναπτυχθούν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας γύρω του.
Απαιτούμε διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας, διασφάλιση όλων των κεκτημένων των εργαζομένων μέσα από την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, κατάργηση του σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών. Απαιτούμε να παρθούν ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας στην εργασία».
Στη συνέχεια, αντιπροσωπεία της Οργανωτικής Επιτροπής μετέβη στη βουλή προκειμένου να επιδώσει το ψήφισμα και να συναντήσει εκπροσώπους των κομμάτων.
Το ψήφισμα πρωτοκολλήθηκε στην Γραμματεία του Προέδρου της Βουλής, προκειμένου να επιδοθεί σε όλα τα κόμματα, και κατόπιν πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με αντιπροσωπείες από το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής.
Ακόμα από τους εργαζόμενους αναφέρθηκε ότι σε μια τελευταία εξέλιξη «τους στάλθηκε τελεσίγραφο από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Χατζηδάκη ότι την 1η Φεβρουαρίου η ΔΕΗ θα κλείσει τους διακόπτες του ρεύματος στο εργοστάσιο».