Με επίσημη ανακοίνωσή της η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το διαφημιζόμενο προϊόν λευκού τυριού που κυκλοφορεί στην αγορά με το όνομα «Βίκος».
Η εταιρεία επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη διαφήμιση, με τη φράση «Αλλά τώρα που ο Βίκος έβγαλε λευκό τυρί», δημιουργεί λανθασμένη εντύπωση στους καταναλωτές πως το προϊόν ανήκει στο χαρτοφυλάκιό της. Όπως τονίζει, η εν λόγω μάρκα δεν έχει ιστορικό άλλων προϊόντων και, κατά συνέπεια, δεν μπορεί να «βγάζει τώρα» λευκό τυρί, αφού δεν παρήγαγε τίποτα στο παρελθόν.
Η ΒΙΚΟΣ Α.Ε. δραστηριοποιείται αποκλειστικά στην εμφιάλωση φυσικού μεταλλικού νερού και στην παραγωγή αναψυκτικών, φιαλών και πωμάτων, έχοντας καθιερωθεί για την ποιότητα και την καινοτομία της.
Η χρήση του ονόματός της σε προϊόντα που δεν σχετίζονται με τις δραστηριότητές της, και μάλιστα πωλούνται στα ίδια κανάλια λιανικής, «παραπλανά τους καταναλωτές, εκμεταλλεύεται αθέμιτα τη φήμη της εταιρείας και δημιουργεί σύγχυση στην αγορά».
Η εταιρεία ενημερώνει τους καταναλωτές ότι δεν συνδέεται με το συγκεκριμένο τυρί και υπογραμμίζει ότι επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμά της.