ΓΔ: 1425.51 -0.47% Τζίρος: 61.06 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

«Έπεσαν» κυβερνητικές ιστοσελίδες

Εκτός λειτουργίας είναι αρκετές κυβερνητικές ιστοσελίδες εδώ και λίγη ώρα. Ανάμεσά τους η ιστοσελίδα της κυβέρνησης, των υπουργείων Εξωτερικών, Εσωτερικών, Οικονομικών και Ναυτιλίας.

Προβλήματα διαπιστώνονται στη λειτουργία ελληνικών κυβερνητικών ιστοσελίδων. Μεταξύ αυτών είναι η ιστοσελίδα της κυβέρνησης, του υπουργείο Εξωτερικών, του υπουργείου Εσωτερικών, του υπουργείου Οικονομικών, του υπουργείο Ναυτιλίας ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στην φόρτιση της ιστοσελίδας της Πυροσβεστικής. Εκτός λειτουργίας και η ιστοσελίδα του Πρωθυπουργού.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες μέρες οι ιστοσελίδες του υπουργείου Οικονομικών,της Βουλής, του υπουργείου Εξωτερικών, του Χρηματιστηρίου Αθηνών αλλά και της ΕΥΠ είχαν δεχτεί επιθέσεις από Τούρκους χάκερς. 

Πρόκειται για την ομάδα χάκερ Anka Neferler που επιχείρησε το λεγόμενο DOS attack -«μαζική εισβολή» στους ιστοτόπους. Οι ελληνικές αρχές έριξαν τους σέρβερ προκειμένου να αποφευχθεί χακάρισμα. 

Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα, η επίθεση αυτή ήρθε ως απάντηση στη στάση της Ελλάδας, μεταξύ άλλων, στο μνημόνιο Τουρκίας - Λιβύης και στη Διάσκεψη του Βερολίνου. Αρκετά δημοσιεύματα τη συνδέουν και με την επίσκεψη στην Αθήνα του Χαλίφα Χαφτάρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Πρόταση χρηματοδότησης έργου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

«Επιβάλλεται ο εκσυγχρονισμός του δικτύου μας για να μπορέσουμε να μεταφέρει υπάρχουσες παροχές ύδατος με ασφάλεια έως τους τελικούς χρήστες» ανέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άνοιξε η πλατφόρμα αιτήσεων για την πρώτη αρωγή στους πυρόπληκτους

Για την καταβολή της ενίσχυσης πρώτης αρωγής ο δικαιούχος υποβάλλει αίτηση, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας arogi.gov.gr η οποία λειτουργεί με τη συμβολή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Ανάπτυξης για λούνα-παρκ: Υπεύθυνος για την άδεια λειτουργίας ο Δήμος

«Η επιβολή της διακοπής λειτουργίας και των προστίμων για παράβαση της σχετικής νομοθεσίας επίσης γίνεται με απόφαση του αρμοδίου οργάνου του οικείου δήμου, στη συγκεκριμένη περίπτωση του Δήμου Κασσάνδρας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.