ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Φωτο: ΑΠΕ

Πέντε πάρκα σκύλων σχεδιάζει να δημιουργήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» θα γίνει η προμήθεια εξοπλισμού ζώων συντροφιάς, που θα τοποθετηθεί σε πέντε ήδη οριοθετημένους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

Πέντε πάρκα σκύλων, που θα προσφέρουν χώρο καθημερινής βόλτας, άσκησης και εκτόνωσης για τους τετράποδους φίλους μας, πρόκειται να δημιουργήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε σημεία της πόλης. Το πρόγραμμα που αφορά τη δημιουργία ενός δικτύου από πάρκα σκύλων στις γειτονιές προχωρά από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» θα γίνει η προμήθεια εξοπλισμού ζώων συντροφιάς, που θα τοποθετηθεί σε πέντε ήδη οριοθετημένους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών, δύο πάρκα σκύλων πρόκειται να δημιουργηθούν σε ισάριθμα σημεία στο πάρκο Πολυκλείτου Ρέγκου, ενώ επιπλέον τρεις χώροι θα διαμορφωθούν στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στο πάρκο της Νέας Ελβετίας και στο πάρκο στους Κήπους του Πασά.

Σε κάθε πάρκο σκύλων θα υπάρχουν περίφραξη και διπλές πόρτες εισόδου/εξόδου. Θα ακολουθήσει η τοποθέτηση οργάνων εκγύμνασης, στα οποία περιλαμβάνονται δοκοί άσκησης, τραπεζάκια εκμάθησης και άλματος, υψηλή ράμπα άσκησης, κινούμενη ράμπα για άσκηση ισορροπίας, κολόνες εξάσκησης ευελιξίας, ράμπες άσκησης και κρίκοι άσκησης άλματος. Ο αριθμός και το είδος των οργάνων ποικίλλουν από πάρκο σε πάρκο, ανάλογα με το μέγεθός του. Η παρέμβαση θα ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (καθιστικά, κάδοι απορριμμάτων, ποτίστρες κ.ά.).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Δράση κατά της παραβατικότητας ανηλίκων στην Καλαμαριά

Αστυνομική επιχείρηση στην Καλαμαριά για την πρόληψη της παραβατικότητας ανηλίκων οδήγησε σε ελέγχους 57 ατόμων, προσαγωγές 16 και μία σύλληψη για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών το βράδυ της Πέμπτης.
Τροχαία και φορτηγό
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 793 παραβάσεις κατέγραψε η Τροχαία σε λίγες ώρες

Σε επιχειρησιακή δράση της Τροχαίας Θεσσαλονίκης, βεβαιώθηκαν 793 τροχαίες παραβάσεις και έγιναν δύο συλλήψεις. Ξεχώρισαν οι παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό επήρεια αλκοόλ και μη χρήση κράνους.
Άποψη Θεσσαλονίκης πόλης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καλαμαριά: Νέα, πιστοποιημένη παιδική χαρά στη συνοικία Αγίου Ιωάννη

Ο Δήμος Καλαμαριάς παρέδωσε πλήρως αναβαθμισμένη και πιστοποιημένη παιδική χαρά στον Άγιο Ιωάννη, με καινούρια περίφραξη, δάπεδα και σύγχρονα όργανα, προσφέροντας ασφαλή και όμορφο χώρο παιχνιδιού για παιδιά και οικογένειες.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη μηχανόβιου που έτρεχε με 150 χλμ/ώρα στη δυτική είσοδο

Οδηγός συνελήφθη στη δυτική είσοδο Θεσσαλονίκης καθώς έτρεχε με 150χλμ/ώρα σε δρόμο με όριο 50. Του επιβλήθηκε πρόστιμο 7.000 ευρώ, αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων. Σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα.
Θεσσαλονίκη πολυκατοικίες άποψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μαθητές της Θεσσαλονίκης λύνουν σπάνιες γλώσσες με Sudoku και πάνε Ολυμπιάδα

Σε διαγωνισμό γλωσσολογίας, 511 Έλληνες μαθητές αποκωδικοποίησαν σπάνιες γλώσσες, όπως η Καπανάχουα και η Ταμπάκ. Οι νικητές θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Γλωσσολογίας στο Βουκουρέστι το 2026.