ΓΔ: 2686.2 1.75% Τζίρος: 315.94 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φωτο: ΑΠΕ

Πέντε πάρκα σκύλων σχεδιάζει να δημιουργήσει ο δήμος Θεσσαλονίκης

Με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» θα γίνει η προμήθεια εξοπλισμού ζώων συντροφιάς, που θα τοποθετηθεί σε πέντε ήδη οριοθετημένους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

Πέντε πάρκα σκύλων, που θα προσφέρουν χώρο καθημερινής βόλτας, άσκησης και εκτόνωσης για τους τετράποδους φίλους μας, πρόκειται να δημιουργήσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε σημεία της πόλης. Το πρόγραμμα που αφορά τη δημιουργία ενός δικτύου από πάρκα σκύλων στις γειτονιές προχωρά από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Πρασίνου και Περιβάλλοντος του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» θα γίνει η προμήθεια εξοπλισμού ζώων συντροφιάς, που θα τοποθετηθεί σε πέντε ήδη οριοθετημένους κοινόχρηστους χώρους της πόλης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των αρμόδιων δημοτικών υπηρεσιών, δύο πάρκα σκύλων πρόκειται να δημιουργηθούν σε ισάριθμα σημεία στο πάρκο Πολυκλείτου Ρέγκου, ενώ επιπλέον τρεις χώροι θα διαμορφωθούν στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στο πάρκο της Νέας Ελβετίας και στο πάρκο στους Κήπους του Πασά.

Σε κάθε πάρκο σκύλων θα υπάρχουν περίφραξη και διπλές πόρτες εισόδου/εξόδου. Θα ακολουθήσει η τοποθέτηση οργάνων εκγύμνασης, στα οποία περιλαμβάνονται δοκοί άσκησης, τραπεζάκια εκμάθησης και άλματος, υψηλή ράμπα άσκησης, κινούμενη ράμπα για άσκηση ισορροπίας, κολόνες εξάσκησης ευελιξίας, ράμπες άσκησης και κρίκοι άσκησης άλματος. Ο αριθμός και το είδος των οργάνων ποικίλλουν από πάρκο σε πάρκο, ανάλογα με το μέγεθός του. Η παρέμβαση θα ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (καθιστικά, κάδοι απορριμμάτων, ποτίστρες κ.ά.).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ελέγχεται η φωτιά σε αγροτοδασική περιοχή στη Γαλήνη

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στη Γαλήνη Λαγκαδά. Επιχείρησαν 42 πυροσβέστες με 13 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων και ελικόπτερο, με συνδρομή υδροφόρων και μηχανημάτων από τον δήμο.
Λεωφόρος με αυτοκίνητα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Λύσεις φυσικής αντιμετώπισης πλημμυρών στην Εθνικής Αμύνης

Διπλωματική εργασία του ΑΠΘ μελετά λύσεις βασισμένες στη φύση για τη μείωση αστικής πλημμύρας στην οδό Εθνικής Αμύνης, που συχνά πλημμυρίζει λόγω στεγανοποίησης από πυκνή δόμηση, με παράδειγμα τη Θεσσαλονίκη.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένοχος στο Εφετείο ιδιοκτήτης για κάμερα σε διαμέρισμα 18χρονης

Σε 24 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε ιδιοκτήτης διαμερίσματος, επειδή κατέγραφε με κάμερα φοιτήτρια που νοίκιαζε το σπίτι του. Το Εφετείο μείωσε την ποινή κατά 2 μήνες σε σχέση με την πρώτη απόφαση.
Χώρος αναμονής νοσοκομείου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο τομέας υγείας απασχολεί πάνω από 10% των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη

Ο Ηλίας Μόσιαλος, στην ομιλία του ως επίτιμος διδάκτορας, τόνισε πως η γήρανση, οι ανισότητες, η κλιματική αλλαγή και η Τεχνητή Νοημοσύνη επηρεάζουν τα συστήματα υγείας, ενώ οι δαπάνες αυξάνονται συνεχώς παγκοσμίως.
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη Γερμανού πρέσβη στο ΠΑΜΑΚ για ακαδημαϊκές συνεργασίες

Συνάντηση μεταξύ Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Πρέσβη Γερμανίας επικεντρώθηκε στη διεύρυνση ακαδημαϊκών και ερευνητικών συνεργασιών, ενώ συζητήθηκαν και ευκαιρίες σπουδών στη Γερμανία μέσω της Υπηρεσίας DAAD.
Άγαλμα στο Καυτανζόγλειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης: Τα γλυπτά ζωντανεύουν με όλες τις αισθήσεις

Τρία γλυπτά της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης έγιναν σημείο συνάντησης και συμπερίληψης για άτομα με και χωρίς αναπηρία σε δράση της Off Stream. Συμμετείχαν 61 άτομα, με τα αποτελέσματα να παρουσιάζονται στον Κήπο των Γλυπτών.