ΓΔ: 2220.02 -0.66% Τζίρος: 284.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:44
Άδωνις Γεωργιάδης ομιλία
Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλά σε εκδήλωση, φορώντας μπλε κοστούμι.

Συνάντηση Γεωργιάδη με τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στον τουρισμό

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δήλωσε: «Το υπουργείο Εργασίας είναι πάντα ανοιχτό για τους εκπροσώπους των κλάδων των εργαζομένων».

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, ο υφυπουργός Βασίλης Σπανάκης και η γενική γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων Άννα Στρατινάκη πραγματοποίησαν σήμερα, Τετάρτη 19 Ιουλίου, συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό -Τουρισμό Γιώργο Χότζογλου, παρουσία του βουλευτή Δωδεκανήσων Βασίλειου Νικόλαου Υψηλάντη.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δήλωσε: «Το υπουργείο Εργασίας είναι πάντα ανοιχτό για τους εκπροσώπους των κλάδων των εργαζομένων. Και ασφαλώς σε μια τουριστική χώρα όπως είναι η Ελλάδα, ο κλάδος των εργαζομένων στον Τουρισμό αποτελεί από τους βασικότερους κρίκους της Οικονομίας μας. Είμαστε εδώ σε κλίμα καλοπιστίας και συνεννόησης με τους εκπροσώπους των εργαζομένων να βρούμε λύσεις ώστε και το τουριστικό μας προϊόν να γίνει καλύτερο, και η τουριστική μας βιομηχανία πιο ανταγωνιστική, και οι εργαζόμενοι να αμείβονται καλύτερα και να έχουν καλύτερες συνθήκες εργασίας, διότι και αυτό αποτελεί ένα κομμάτι της ποιότητας της τουριστικής μας βιομηχανίας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό είπε ότι ενημέρωσε τον υπουργό για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του κλάδου και σημείωσε: «Έχουμε τη δέσμευση ότι θα έχουμε ανοιχτή επικοινωνία για ό,τι μας αφορά. Είναι σημαντικό ότι ο υπουργός άκουσε τους εργαζόμενους και δεσμεύτηκε στο άμεσο μέλλον να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δωμάτιο ξενοδοχείου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θετικό το α’ τρίμηνο για τα ξενοδοχεία της Αττικής, επιβράδυνση τον Μάρτιο

Θετικό πρόσημο κατέγραψαν τα ξενοδοχεία της Αθήνας στο α’ τρίμηνο του 2026, όμως ο Μάρτιος έδειξε επιβράδυνση, εν μέσω διεθνούς αβεβαιότητας και πιο συγκρατημένων ρυθμών ανάπτυξης.
Υποδοχή ξενοδοχείου τουρισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Στο Κορκ η γενική συνέλευση της HOTREC με επίκεντρο τις προκλήσεις

Ηγέτες του Hospitality από 30+ ευρωπαϊκές χώρες συναντήθηκαν στο Κορκ για τη 92η συνέλευση της HOTREC, συζητώντας προκλήσεις όπως η γεωπολιτική κρίση, το αυξημένο κόστος, η βιωσιμότητα, η ψηφιοποίηση και η έλλειψη προσωπικού.
Under-Armour-fais-group
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Fais Group: Πούλησε ξενοδοχείο στη Σαντορίνη έναντι 28,3 εκατ.

Υπέγραψε δεσμευτική συμφωνία για την πώληση του 100% της «L.S. Σαντορίνη Καμάρι Ξενοδοχειακή Α.Ε.». Αγοραστής κοινό επενδυτικό σχήμα αποτελούμενο από 4, τα οποία διαχειρίζεται η εταιρεία Extendam και την Redcliffe Capital.
Αντικείμενα ταξιδιού
ΔΙΕΘΝΗ

Άνοδος κρατήσεων σε Ισπανία και Πορτογαλία λόγω αποφυγής Μ. Ανατολής

Ισπανία και Πορτογαλία βλέπουν ραγδαία αύξηση σε κρατήσεις αεροπορικών εισιτηρίων και ξενοδοχείων για την άνοιξη και το καλοκαίρι, καθώς πολλοί ταξιδιώτες αποφεύγουν περιοχές επηρεασμένες από τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.
Ανθρώπινο και ρομποτικό χέρι
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα ανθρωποειδή ρομπότ αλλάζουν την εργασία και την καθημερινότητά μας

Η ρομποτική τεχνολογία περνά από το εργαστήριο στην καθημερινότητα, με ρομπότ να αξιοποιούνται σε αποθήκες, ξενοδοχεία, σχολεία και διασώσεις. Η AVRION Robotics στοχεύει να φέρει τα ρομπότ δίπλα στον άνθρωπο και τις επιχειρήσεις.