ΓΔ: 1423.56 1.17% Τζίρος: 74.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shuterstock

Επιχείρηση «ηλεκτρικά πατίνια» στον Θερμαϊκό

Δεύτερη επιχείρηση «ψαρέματος» ηλεκτρικών πατινιών στον Θερμαϊκό Κόλπο από τον Δήμο Θεσσαλονίκης. Η δράση θα επαναληφθεί, αν και ο σημαντικότερος στόχος είναι η πλήρης εξάλειψη του φαινομένου.

Εικοσιένα ηλεκτρικά πατίνια, δύο μοτοσικλέτες, ποδήλατα, ακόμη και… βαλίτσες, εντόπισαν δύτες, που βούτηξαν το πρωί στα νερά του Θερμαϊκού, προκειμένου να απομακρύνουν τα πατίνια που βρίσκονται στο βυθό, καθώς κάποιοι τα πέταξαν στη θάλασσα.

Πρόκειται για την δεύτερη επιχείρηση, στην οποία προχώρησε ο δήμος Θεσσαλονίκης μέσα σε λίγες μέρες, μετά την ανάσυρση πενήντα πατινιών από την στεριά, με τη βοήθεια γάντζου, από το λιμάνι έως το Λευκό Πύργο. Σήμερα η προσπάθεια συνεχίστηκε σε τμήμα της νέας παραλίας.
«Η επιχείρηση της περασμένης Τρίτης έγινε σε νερά με πολύ μικρότερο βάθος. Στη σημερινή δράση απαιτείται οπωσδήποτε καταδυτικός εξοπλισμός», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Κινητικότητας του δήμου Θεσσαλονίκης Σωκράτης Δημητριάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Δημητριάδη η δράση θα επαναληφθεί, αν και ο σημαντικότερος στόχος είναι η πλήρης εξάλειψη του φαινομένου. «Το βασικότερο όλων είναι να βρεθούν και να συλληφθούν όσοι προκαλούν αυτή τη μίνι οικολογική καταστροφή, διότι τα χημικά που απελευθερώνουν οι μπαταρίες των πατινιών, είναι το χειρότερο απόβλητο που μπορούμε να έχουμε μέσα στον ήδη επιβαρυμένο Θερμαϊκό», δήλωσε ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος, επισημαίνοντας επίσης και την ζημία που προκαλείται σε ξένη ιδιοκτησία.

Οι αυτοδύτες που επιχείρησαν, ανήκουν στις ομάδες NGUE (Northern Greece Underwater Explorers) και UFR (Underwater Filming & Research), ενώ την συγκεκριμένη περιβαλλοντική δράση υποστηρίζει το «Ενάλιο Ινστιτούτο Ιππόκαμπος». «Οι μπαταρίες και τα πλαστικά μέρη των πατινιών που βρίσκονται στην θάλασσα, όσο οξειδώνονται, προκαλούν επιβάρυνση στις ήδη επιβαρυμένο θαλάσσιο περιβάλλον, με αποτέλεσμα οι θάλασσες να αδειάζουν από ψάρια και να γεμίζουν από σκουπίδια, κάτι το οποίο επιστρέφει σε μας», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η θαλάσσια βιολόγος και ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου, Ελίνα Σαμαρά.

Τα 21 πατίνια ανασύρθηκαν ήδη, ενώ για την απομάκρυνση των υπόλοιπων αντικειμένων, θα χρησιμοποιηθεί ειδικό καταδυτικό σκάφος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Στην Θεσσαλονίκη αυξάνεται ο ανταγωνισμός για τα ηλεκτρικά πατίνια

Η Hive, που είναι ήδη παρούσα στην Αθήνα από τον περασμένο Μάρτιο, αποκτά πλέον παρουσία και σε δεύτερη ελληνική πόλη, επιδιώκοντας να εδραιώσει περαιτέρω την παρουσία της και στην ελληνική αγορά.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Σχοινάς για EuroPride: Στο κέντρο των πολιτικών μας είναι άνθρωπος

Ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως στόχο την υλοποίηση της Ένωσης Ισότητας (Union of Equality) και την προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αυξάνονται τα δρομολόγια της γραμμής 69 προς την Επανομή

Την επόμενη χρονιά τα θερινά δρομολόγια θα ξεκινήσουν την 15η Ιουνίου αντί για την 1η Ιουλίου ενώ θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στα γραφεία του ΟΣΕΘ για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του δικτύου λεωφορειακών γραμμών.
LOATKI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας κατά του EuroPride στη Θεσσαλονίκη

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η απαγόρευση επιβάλλεται καθώς «επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής».
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλη προσπάθεια της πυροσβεστικής αυτή την ώρα στον Πολύγυρο Χαλκιδικής

Ταυτόχρονες πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οκτώ από αυτές ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνες, ωστόσο ισχυρές επίγειες δυνάμεις και εναέρια μέσα κατάφεραν να τις περιορίσουν.