ΓΔ: 2657.05 -0.75% Τζίρος: 258.85 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: Shutterstock

Βουλγαρία: Η Ελλάδα στις τρεις πρώτες επιλογές για τουρισμό

Τον Νοέμβριο του 2019, τα περισσότερα ταξίδια των Βούλγαρων έγιναν στην Τουρκία (127.400), την Ελλάδα (72.200), τη Ρουμανία (39.700) και τη Σερβία (33.900).

Στις τρεις πρώτες θέσεις των τουριστικών προορισμών που επέλεξαν οι Βούλγαροι τον Νοέμβριο του 2019, κατατάσσεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής της χώρας (NSI). Ειδικότερα, τον Νοέμβριο του 2019, τα περισσότερα ταξίδια των Βούλγαρων έγιναν στην Τουρκία (127.400), την Ελλάδα (72.200), τη Ρουμανία (39.700), τη Σερβία (33.900) και τη Γερμανία (24.300).

Τον Νοέμβριο του 2019, ο αριθμός των ταξιδιών που έκαναν οι Βούλγαροι πολίτες στο εξωτερικό διαμορφώθηκε σε 483,300 χιλιάδες, αυξημένος κατά 2,8% σε σχέση με το Νοέμβριο του 2018. Τον Νοέμβριο του 2019, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2018, αύξηση καταγράφηκε στον αριθμό των ταξιδιών που έκαναν οι Βούλγαροι στην Αυστρία (+12,6%), τη Γερμανία (+11%), την Τουρκία (+4,5%), τη Βόρεια Μακεδονία (+3,8%), τη Σερβία (+2,4%) και την Ιταλία (+1,1%).

Σύμφωνα με τα στοιχεία του NSI, τον Νοέμβριο του 2019, ο αριθμός των αφίξεων επισκεπτών από το εξωτερικό στη Βουλγαρία διαμορφώθηκε σε 609.700, αυξημένος κατά 6% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2018. Το μερίδιο των επισκεπτών από την Ευρωπαϊκή Ένωση διαμορφώθηκε στο 51,5% επί του συνόλου των ξένων επισκεπτών, μειωμένο κατά 0,4% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2018.

Τον Νοέμβριο του 2019, οι περισσότερες αφίξεις επισκεπτών στη Βουλγαρία είχαν ως «δεξαμενές» προέλευσης τη Ρουμανία (128.500), την Τουρκία (109.600), την Ελλάδα (88.700), τη Σερβία (53.200), τη Βόρεια Μακεδονία (45.600), την Ουκρανία (18.700) και τη Γερμανία (16.700 χιλιάδες).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Times Square Νέα Υόρκη
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκροί θύμα και δράστις στην επίθεση με μαχαίρι στην Times Square

Υπέκυψε στα τραύματά της ένα από τα θύματα της χθεσινής επίθεσης με μαχαίρι στην Times Square, όπως και η 49χρονη δράστρια. Το δεύτερο θύμα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης.
Λίνα Μενδώνη ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Μενδώνη επιθεώρησε τα αρχαιολογικά μνημεία της Φλώρινας

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη επισκέφθηκε αρχαιολογικά μνημεία στη Φλώρινα, υποσχόμενη επίσπευση διαδικασιών για το ξενοδοχείο «Διεθνές» και ενέργειες για την αποκατάσταση Οθωμανικού λουτρού και μιναρέ με στόχο την ανάδειξή τους.
Πλημμυρισμένα σπίτια ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από ξαφνική πλημμύρα στο Γκραν Κάνιον, ΗΠΑ

Δύο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στο Γκραν Κάνιον, μετά από ξαφνική πλημμύρα που προκάλεσε ζημιές σε υποδομές και τον αγωγό νερού του πάρκου. Οι έρευνες για αγνοούμενους συνεχίζονται υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες.
Αυλή σχολείου ημέρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Κλείνουν οι δωρεάν σχολικοί χώροι στάθμευσης μετά τη σεζόν

Από 1η Σεπτεμβρίου κλείνουν οι προαύλιοι χώροι τριών σχολείων στο Ρέθυμνο, που λειτουργούσαν ως δωρεάν parking το καλοκαίρι, εξυπηρετώντας κατοίκους και επισκέπτες λόγω αυξημένης κίνησης τη θερινή περίοδο.
Κυριάκος Μητσοτάκης ομιλεί
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο Λιβάνου: Παράδειγμα οι σχέσεις μας

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, εξήρε τις ιστορικά άριστες σχέσεις με την Ελλάδα, τονίζοντας τη σημασία συνεργασίας σε οικονομία, πολιτισμό και τουρισμό, και εξέφρασε τη βεβαιότητα για συνεχή στήριξη της Ελλάδας στον Λίβανο.