ΓΔ: 2603.76 -0.37% Τζίρος: 51.15 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:13:39
Ήλιος και σύννεφα

Νεφώσεις και κατά τόπους βροχές, νέα άνοδος της θερμοκρασίας

Νεφώσεις με βροχές κατά τόπους αναμένονται στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και θα υπάρξει άνοδος της θερμοκρασίας. Οι άνεμοι θα κυμανθούν έως 8 μποφόρ στο Αιγαίο.

Aναμένονται νεφώσεις και τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη, με τα ισχυρότερα φαινόμενα να αναμένονται στην Ήπειρο και κατά τόπους στη Θράκη. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες κυρίως στα δυτικά.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 και πρόσκαιρα κατά τόπους έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένονται νεφώσεις με μικρά διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και στα δυτικά από το πρωί έως το μεσημέρι 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 8 έως 17, στη Θεσσαλία από 6 έως 21, στην Ήπειρο από 9 έως 19, στη Στερεά από 10 έως 19, στην Πελοπόννησο από 9 έως 20, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 18, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 14 έως 19, στις Κυκλάδες από 12 έως 19, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 18 και στην Κρήτη από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 έως 7 και πρόσκαιρα στα βορειοανατολικά κατά τόπους έως 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αεροφωτογραφία πλημμυρισμένης περιοχής
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Ισχυρές βροχές και πλημμύρες, μια νεκρή κοντά στη Βαρκελώνη

Σφοδρές καταιγίδες πλήττουν την Ισπανία, με τον κίνδυνο να ενισχύεται μετά από φονικές πλημμύρες. Κόκκινος συναγερμός σε Μαγιόρκα και Βαλένθια, κλειστά σχολεία και ακυρώσεις δρομολογίων στις πληγείσες περιοχές.
Ηλιοβασίλεμα στη θάλασσα
ΧΡΗΣΤΙΚΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2026

Πιο αναλυτικά, σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις, Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και κατά τόπους θα σχηματιστούν ομίχλες.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Ισπανία: Ρεκόρ ζέστης για τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Aemet

Ο φετινός Σεπτέμβριος ήταν ο θερμότερος στην Ισπανία από το 1961, σύμφωνα με την Aemet. Η μέση θερμοκρασία έφτασε τους 22,5°C, κατά 3,4°C υψηλότερη από τον μέσο όρο της περιόδου 1991-2020, παρατείνοντας το καλοκαίρι.