ΓΔ: 2634.24 1.34% Τζίρος: 194.26 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Shutterstock

Ξεκινούν από τις 16 Ιανουαρίου έργα ασφαλτόστρωσης στο Κολωνάκι

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις και λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής, αλλά και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν κατά τις βραδινές ώρες, οι εργασίες θα εκτελούνται καθ' όλη την διάρκεια του 24ώρου.

Στο πλαίσιο αναβάθμισης του οδικού δικτύου της πόλης, τόσο στο κέντρο όσο και στις γειτονιές, ο Δήμος Αθηναίων ανακοινώνει ότι από την ερχόμενη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στην 1η Δημοτική Κοινότητα, συγκεκριμένα στην περιοχή του Κολωνακίου. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε δύο φάσεις: Η πρώτη φάση περιλαμβάνει τους δρόμους γύρω από την οδό Σκουφά, ενώ η δεύτερη τους δρόμους γύρω από την οδό Πατριάρχου Ιωακείμ.

Λόγω των ιδιαιτεροτήτων της περιοχής, αλλά και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν κατά τις βραδινές ώρες, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπεται η διάστρωση ασφαλτικού, οι εργασίες θα εκτελούνται καθ' όλη την διάρκεια του 24ώρου.

Για την έγκαιρη απομάκρυνση των οχημάτων από τα σημεία των εργασιών έχει προβλεφθεί η ενημέρωση των κατοίκων με σημείωμα τουλάχιστον δύο ημέρες νωρίτερα, στο οποίο θα αναφέρεται η ημερομηνία εκτέλεσης του έργου. Παρακαλούνται οι κάτοικοι να λαμβάνουν υπόψη τους τις ενημερώσεις, ώστε να διευκολύνονται οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και να ελαχιστοποιείται η όχληση.

Σημειώνεται ότι το φρεζάρισμα (σκάψιμο) της οδού θα γίνεται κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, αφού έχουν απομακρυνθεί όλα τα οχήματα, ενώ το επόμενο πρωί θα γίνονται οι εργασίες της ασφαλτόστρωσης.

Οι δρόμοι στους οποίους, κατά την πρώτη φάση, θα πραγματοποιηθούν τα έργα εκατέρωθεν της οδού Σκουφά, είναι κατά σειρά οι εξής: Ηρακλείτου, Πινδάρου, Βουκουρεστίου, Αλ. Σούτσου, Λυκαβηττού, Ομήρου, Σίνα, Μασσαλίας, Σκουφά και Αναγνωστοπούλου. Αντίστοιχα, κατά τη δεύτερη φάση των εργασιών, οι δρόμοι που θα ασφαλτοστρωθούν εκατέρωθεν της οδού Πατριάρχου Ιωακείμ είναι κατά σειρά, οι ακόλουθοι: Υψηλάντου (Ηροδότου έως Μαρασλή), Καρνεάδου, Αλωπεκής, Χάρητος, Σπευσίππου, Ηροδότου, Καραολή Δημητρίου, Λουκιανού, Πλουτάρχου, Π. Ιωακείμ, Ευζώνων, Βλαδίμηρου Μπένση, Ιασίου, Ραβινέ, Υψηλάντου (από Μαρασλή έως Μονής Πετράκη), Ι. Γενναδίου, Αναπήρων Πολέμου και Σουηδίας.

Σε ορισμένες από τις οδούς που περιλαμβάνονται στη δεύτερη φάση του έργου θα εκτελούνται, πριν από κάθε ασφαλτόστρωση, εργασίες κατασκευής ρείθρων και πεζοδρομίων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Φράγμα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η INTERKAT με έκπτωση 24,20% προσωρινή ανάδοχος για το Φράγμα Αλμωπαίου

Το έργο προϋπολογισμού σχεδόν 72 εκατ. ευρώ θα καλύψει τις αρδευτικές ανάγκες της πεδιάδας των Γιαννιτσών με 41,12 εκατ. κ.μ. νερού ετησίως. Η περιπέτεια των αρδευτικών δικτύων και το ναυάγιο του Ταμείου Ανάκαμψης.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην τελική ευθεία το mega-ΣΔΙΤ για τη μετεγκατάσταση των φυλακών Κορυδαλλού

Στα 451 εκατ. ευρώ πλέον ΦΠΑ έκλεισε το κόστος της σύμβασης μέσα από την διαδικασία του ανταγωνιστικού διαλόγου με το Big 4 των κατασκευών. Ο ανάδοχος θα αναλάβει κατασκευή και λειτουργία για 30 χρόνια.
Δόμηση κτιρίου εργοταξίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνοδος 10,6% στην ιδιωτική οικοδομική δραστηριότητα τον Απρίλιο, λέει ΕΛΣΤΑΤ

Αύξηση 10,6% σημειώθηκε στον όγκο της ιδιωτικής οικοδομικής δραστηριότητας τον Απρίλιο, με 2.401 νέες άδειες. Την περίοδο Μαΐου 2025-Απριλίου 2026 καταγράφονται αυξήσεις 11,6% στις άδειες, 15,5% στην επιφάνεια και 21,7% στον όγκο.