ΓΔ: 1430.71 0.36% Τζίρος: 47.66 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:23:39 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πρόστιμα 66.000 ευρώ για παρεμπόριο σε πύλες εισόδου και αγορές της χώρας

Κατά το χρονικό διάστημα από 16 Δεκεμβρίου 2019 έως και 22 Δεκεμβρίου 2019 οι πραγματοποιούμενοι έλεγχοι (συνολικά 690 έλεγχοι) αυξήθηκαν κατά 57% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Οι έλεγχοι, για το παρεμπόριο, στις μεγαλύτερες πύλες εισόδου της χώρας και συγκεκριμένα στον Προμαχώνα Σερρών, στους Κήπους και Ορμένιο Έβρου και στη Νυμφαία Κομοτηνής αλλά και σε εμπορικά σημεία σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ροδόπη, Φλώρινα και Έβρο, έφεραν πρόστιμα 66.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσαν την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα των μηχανισμών ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου στο σύνολο της επικράτειας:

1) Κατά το χρονικό διάστημα από 16 Δεκεμβρίου 2019 έως και 22 Δεκεμβρίου 2019 οι πραγματοποιούμενοι έλεγχοι (συνολικά 690 έλεγχοι)  αυξήθηκαν κατά 57% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα (09.12.2019 έως 15.12.2019).

2) Οι παραβάσεις παρουσιάζουν αύξηση κατά 17% για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα (συνολικά 42 βεβαιωμένες παραβάσεις), συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.

3) Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, της Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών οι επιχειρήσεις ελέγχου για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ροδόπη, Φλώρινα και Έβρο.

4) Ελέγχθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν χιλιάδες είδη παραεμπορίου (4.244 τεμάχια), κυρίως απομιμητικά, τα οποία θα διακινούνταν παράνομα στην αγορά.

5) Επιβλήθηκαν πρόστιμα σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης, έλλειψη αδείας κ.α. συνολικού ύψους 36.400 ευρώ.

Επιμέρους δράσεις στις πύλες εισόδου

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του παρεμπορίου, πραγματοποιήθηκαν για δεύτερη εβδομάδα εντός του Δεκεμβρίου, από τους ελεγκτές του ΣΥΚΕΑΑΠ της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ και υπαλλήλους της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και της ΑΑΔΕ, έλεγχοι στις μεγαλύτερες πύλες εισόδου της χώρας και συγκεκριμένα στον Προμαχώνα Σερρών, στους Κήπους και Ορμένιο Έβρου και στη Νυμφαία Κομοτηνής.

Αναλυτικότερα, σε σημεία πλησίον των συνόρων πραγματοποιήθηκαν συνολικά 447 έλεγχοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους περίπου 30.000 ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πώς επηρέασαν οι καθαρισμοί των οικοπέδων τις πυρκαγιές στην Αττική

Σε περιοχές που δεν είχαν γίνει δηλώσεις καθαρισμού οικοπέδων καταγράφηκαν στις αυτοψίες καμένες κατοικίες. Από τις 146 κατοικίες που χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλες, το 80% δεν είχε δήλωση καθαρισμού των οικοπέδων τους.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεξαμενόπλοιο με ελληνική σημαία δέχθηκε επίθεση ανοιχτά της Υεμένης

Το δεξαμενόπλοιο Sounion ανέφερε επίθεση στα ανοιχτά του λιμανιού Χοντέιντα από δύο μικρά σκάφη που είχαν 15 άτομα και μετά από σύντομη ανταλλαγή πυρών απομακρύνθηκαν. Δεν υπάρχουν τραυματίες ή θύματα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ρέθυμνο: Πρόταση χρηματοδότησης έργου για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας

«Επιβάλλεται ο εκσυγχρονισμός του δικτύου μας για να μπορέσουμε να μεταφέρει υπάρχουσες παροχές ύδατος με ασφάλεια έως τους τελικούς χρήστες» ανέφερε ο δήμαρχος Γιάννης Ταταράκης.