ΓΔ: 2475.98 0.17% Τζίρος: 457.38 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Καταγραφή σεισμού όργανο

Σεισμικές δονήσεις σε Κάσο και Κέα

Σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σε μικρή απόσταση από την Κάσο και την Κρήτη. Σεισμός μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ δυτικά της Κέας τα ξημερώματα.

Έντονη είναι η σεισμική δραστηριότητα στη χώρα μας τις τελευταίες ώρες, με δύο σεισμικές δονήσεις να σημειώνονται σε Κάσο και Κέα.

Αναλυτικότερα,σεισμική δόνηση 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 23:58 στον θαλάσσιο χώρο 40 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Κάσου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η δόνηση, την οποία το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο χαρακτήρισε «ισχυρή», έγινε σε σημείο που απέχει 377 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή υλικές ζημιές μέχρι στιγμής.

Υπενθυμίζεται ότι, την 27η Νοεμβρίου, σεισμική δόνηση 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αντικυθήρων και Κρήτης, χωρίς να προκαλέσει θύματα.

Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Κέα

Επίσης, σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:29 σε θαλάσσιο χώρο 34 χιλιόμετρα δυτικά της Κέας.

Η δόνηση, την οποία το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο χαρακτήρισε «ασθενή» στην ανακοίνωσή του, είχε επίκεντρο θαλάσσια περιοχή 55 χιλιόμετρα νότια-νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυροσβεστικό αεροπλάνο εν δράσει
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπό έλεγχο η φωτιά σε δασική περιοχή στη Σκαλωσιά Κορινθίας

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Σκαλωσιά Περαχώρας Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, χάρη στην άμεση επέμβαση ισχυρών επίγειων και εναέριων πυροσβεστικών δυνάμεων. Δεν κινδύνευσαν κατοικίες ή υποδομές.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ ανατολικά-βορειοανατολικά της Γαύδου

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 12:37 ανατολικά-βορειοανατολικά της Γαύδου, 349 χλμ. νότια της Αθήνας, με εστιακό σημείο σε θαλάσσια περιοχή 7 χλμ. ΑΒΑ της Γαύδου, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο.
Καταγραφή σεισμού όργανο
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Τσινγκχάι: 1 νεκρός και 4 τραυματίες στην Κίνα

Σεισμός 6,3 Ρίχτερ σημειώθηκε στην Τσινγκχάι της βορειοδυτικής Κίνας, προκαλώντας έναν νεκρό και τέσσερις τραυματίες. Εργαζόμενοι σε ανθρακωρυχεία απομακρύνθηκαν, ενώ οι αρχές ερευνούν για επιπλέον θύματα και ζημιές.
Σεισμογράφος μετρά σεισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρός σεισμός 6,7 Ρίχτερ έπληξε την κεντρική Ινδονησία

Σεισμός 6,7 Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί στη Σουλαουέσι της κεντρικής Ινδονησίας, με επίκεντρο νοτιοανατολικά της Παλού και μικρό εστιακό βάθος. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή σοβαρές ζημιές, σύμφωνα με τις αρχές.