ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Paranomo parking-Geranos-Klisi-Troxaia
Shutterstock

Όπου βρίσκει παρκάρει ο Έλληνας - 48.500 παραβάσεις σε 3 μήνες

Οι περισσότεροι οδηγοί αφήνουν αυτοκίνητα και μηχανές σε ράμπες για ΑμΕΑ, πεζοδρόμια, πλατείες, και πεζόδρομους, δυσκολεύοντας τις μετακινήσεις των πεζών και όχι μόνο.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ., για τα αποτελέσματα του προγράμματος «Ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών στις πόλεις», που εφαρμόζουν οι υπηρεσίες της Τροχαίας από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με αυτά, από τον Σεπτέμβριο έως και τον Νοέμβριο, βεβαιώθηκαν πάνω από 48.500 παραβάσεις για παρκάρισμα ή στάση σε ράμπες διάβασης και ειδικούς χώρους στάθμευσης ΑμεΑ, σε πεζοδρόμια, πλατείες, ποδηλατόδρομους και πεζόδρομους.

Οι κλήσεις για παράνομο παρκάρισμα

Συγκεκριμένα, μέσα σε αυτό το τρίμηνο, σε ό,τι αφορά το παράνομο παρκάρισμα, βεβαιώθηκαν οι εξής παραβάσεις:

-9.531 για στάση - στάθμευση σε ράμπα διάβασης ΑμεΑ, σε ειδικούς χώρους στάθμευσης οχημάτων ΑμεΑ και σε χώρους στάθμευσης αποκλειστικά για συγκεκριμένο όχημα ΑμεΑ,
-25.833 για στάση - στάθμευση σε πεζοδρόμια, πλατείες και ειδικά ερείσματα που προορίζονται για πεζούς όπως και ποδηλατοδρόμους,
-7.331 για στάση - στάθμευση στις εισόδους και εξόδους των πεζόδρομων ή πάνω σε αυτούς,
-5.818 για στάση - στάθμευση σε διαβάσεις πεζών ή σε απόσταση μικρότερη των πέντε μέτρων από αυτές,

Βέβαια, το παράνομο παρκάρισμα δεν είναι το μόνο ελάττωμα των Ελλήνων οδηγών. Στο ίδιο διάστημα βεβαιώθηκαν 1.861 παραβάσεις για κίνηση οχημάτων σε λεωφορειοδρόμους, 764 παράνομη κίνηση σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους και 1.105 παραβάσεις για ηχορύπανση από οχήματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός σε βρετανική βάση όπου βρέθηκαν εκρηκτικά

Η βρετανική αστυνομία κήρυξε «μείζον περιστατικό» κοντά στη βάση RAF Φέρφορντ, μετά τη σύλληψη υπόπτων για παραβάσεις περί εκρηκτικών. Κάτοικοι απομακρύνονται και η περιοχή έχει αποκλειστεί από δυνάμεις έκτακτης ανάγκης.
Βρετανικός στρατός στολής
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Συλλήψεις μετά από εντοπισμό εκρηκτικών σε αεροπορική βάση

Η αστυνομία του Γκλόστερσιρ συνέλαβε αρκετούς άνδρες ως υπόπτους για παραβάσεις περί εκρηκτικών και ενίσχυσε την ασφάλεια στη βάση Φέρφορντ. Ειδικές δυνάμεις ερευνούν οχήματα, ενώ κάτοικοι απομακρύνθηκαν προληπτικά.
Εναέρια άποψη Γιοχάνεσμπουργκ
ΔΙΕΘΝΗ

Νότια Αφρική: 27 νεκροί και 26 τραυματίες σε δύο αιματηρά περιστατικά

Ένοπλοι με τυφέκια εφόδου σκότωσαν 17 και τραυμάτισαν 15 σε μπαρ στο δυτικό Γιοχάνεσμπουργκ. Αφαίρεσαν κινητά από πελάτες και διέφυγαν με άγνωστα οχήματα. Η αστυνομία τους αναζητεί, ενώ τα κίνητρα παραμένουν άγνωστα.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομική έφοδος σε οικισμούς Αργολίδας: 5 συλλήψεις για ρευματοκλοπή

Αστυνομική επιχείρηση σε Άργος-Μυκήνες και Ναύπλιο οδήγησε σε 25 ελέγχους, 6 προσαγωγές και 5 συλλήψεις για κλοπή ρεύματος. Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές δικύκλων και μία κλοπή σε οικία σε Ναύπλιο και Τολό.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

49χρονος συνελήφθη μεθυσμένος στην Αττική Οδό χωρίς δίπλωμα

Συνελήφθη στην Αττική Οδό 49χρονος που οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα, αφού του είχε αφαιρεθεί το 2023 για το ίδιο αδίκημα. Στον έλεγχο βρέθηκε να έχει 0,67 mg/l αλκοόλ και να μην φορά ζώνη ασφαλείας.
Πυρκαγιά φλόγες φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έκαψε πόρτα γειτόνισσας και την απείλησε

Στη σύλληψη 58χρονης στην Τούμπα Θεσσαλονίκης προχώρησε η αστυνομία, καθώς κατηγορείται ότι έβαλε φωτιά στην πόρτα της γειτόνισσάς της λόγω προσωπικών διαφορών, προκαλώντας ζημιές και εκτοξεύοντας απειλές.