ΓΔ: 2611.26 -0.12% Τζίρος: 75.46 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 13:24:36
Σταθμός μετρό Αθήνας
Σταθμός μετρό Ευαγγελισμός στην Αθήνα με σύγχρονη αρχιτεκτονική και ιστορικές διακοσμήσεις.

Τρίωρη στάση εργασίας σε Μετρό - ΗΣΑΠ και Τραμ το πρωί της Τρίτης

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα σωματεία εργαζομένων θα πάρουν μέρος και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει στις 09:30 στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στην Πανεπιστημίου.

Στην τρίωρη στάση εργασίας, από τις 09:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι, του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη θα συμμετάσχουν και τα σωματεία εργαζομένων σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα σωματεία εργαζομένων θα πάρουν μέρος και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που θα γίνει στις 09:30 στο Συμβούλιο της Επικρατείας, στην Πανεπιστημίου.

«Εκείνη την ώρα είναι προγραμματισμένη να εκδικαστεί η προσφυγή του ΕΚΑ ενάντια στις διατάξεις του "νόμου Χατζηδάκη", με τις οποίες προωθείται το "φακέλωμα" των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων και ο έλεγχος άσκησης των δικαιωμάτων και ελευθεριών, που αποτελούν τον πυρήνα της συνταγματικά κατοχυρωμένης συνδικαλιστικής ελευθερίας.

Οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να δεχτούν την εφαρμογή αυτών των αντισυνταγματικών, αντιδημοκρατικών διατάξεων. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι ν’ ακυρωθεί ο αντεργατικός νόμος. Σ’ αυτή την κρίσιμη μάχη για το παρόν και το μέλλον του εργατικού κινήματος θα είμαστε όλοι παρόντες!» αναφέρουν οι διοικήσεις τους.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τρένο εκτροχιασμένο συμβάν
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εκτροχιασμός βαγονιού με καύσιμα στην Ειδομένη, χωρίς τραυματίες

Βαγόνι εμπορικής αμαξοστοιχίας που μετέφερε πετρέλαιο εκτροχιάστηκε στην Ειδομένη. Δεν υπάρχουν τραυματισμοί ή διαρροή καυσίμου. Άμεσα έσπευσε η Πυροσβεστική, ενώ ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι φορείς.
Δεξαμενόπλοιο Sounion καπνός
ΔΙΕΘΝΗ

Συναγερμός με τάνκερ στον Κόλπο Ομάν και επίθεση σε πλοίο στην Ερυθρά

Το UKMTO ενημέρωσε για περιστατικό με τάνκερ και στρατιωτικές δυνάμεις στον Κόλπο του Ομάν, νότια του Γκουαντάρ. Συνιστά στα πλοία να λαμβάνουν τα νέα δεδομένα ασφαλείας και να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην περιοχή.
Επιβατικό αεροσκάφος διάδρομος
ΔΙΕΘΝΗ

Σύγκρουση αποφεύχθηκε για δύο αεροσκάφη στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ

Οι αυστραλιανές αρχές ερευνούν σοβαρό περιστατικό στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ όπου δύο επιβατηγά αεροσκάφη παραλίγο να συγκρουστούν στον διάδρομο. Ένας τραυματίστηκε, αφού το ένα αεροπλάνο φρέναρε απότομα για αποφυγή σύγκρουσης.
υπολογιστής και χέρι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφιακή πλατφόρμα για άμεση και διαφανή έκδοση πινακίδων κυκλοφορίας

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών υιοθετεί νέο πλήρως ψηφιακό σύστημα για έκδοση πινακίδων, καταργώντας τις καθυστερήσεις. Στόχος η ταχύτητα, η διαφάνεια και η οριστική επίλυση ελλείψεων στην αγορά.
Σπασμένο παρμπρίζ λεωφορείου
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 22 νεκροί, ανάμεσά τους 17 στρατιώτες, σε σύγκρουση λεωφορείων στη Νίγηρα

Τουλάχιστον 22 νεκροί, μεταξύ τους 17 στρατιώτες, και 37 τραυματίες προκάλεσε σύγκρουση δύο λεωφορείων στη νότια Νίγηρα, στον δρόμο Μαραντί-Μαντάουα, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της χώρας.