ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
strike
Shutterstock

ΓΕΝΟΠ: Αναστολή 48ωρων απεργιών

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε σήμερα ομόφωνα την αναστολή των 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων που είχε εξαγγείλει.

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (κατά πλειοψηφία με 153 ΝΑΙ και 131 ΟΧΙ), το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, σε έκτακτη συνεδρίασή του, αποφάσισε σήμερα ομόφωνα την αναστολή των 48ωρων απεργιακών κινητοποιήσεων που είχε εξαγγείλει.  

Σε ανακοίνωση της η συνομοσπονδία αναφέρει ότι: «Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ θα συνεχίσει τον αγώνα απέναντι στις πολιτικές που ανατρέπουν τα εργατικά δικαιώματα και καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις, αλλά και ενάντια στην απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων.

Ο αγώνας μας θα έχει διάρκεια, θα είναι μακροχρόνιος απέναντι στα σχέδια της κυβέρνησης για την ιδιωτικοποίηση του ΔΕΔΔΗΕ και την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ γιατί το εργατικό κίνημα στον Όμιλο ΔΕΗ υποστηρίζει με συνέπεια τον κεντρικό και αποφασιστικό ρόλο των δημόσιων επιχειρήσεων, όπως η ΔΕΗ, στην ανάκαμψη της χώρας μετά τη δεκαετή οικονομική κρίση.  

Στον αγώνα αυτό δεν περισσεύει κανείς και αυτό που χρειάζεται είναι ενότητα».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-TAXI-Apergia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χωρίς ταξί αύριο η Αθήνα, ο ΣΑΤΑ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία

Από τις 06.00 το πρωί της Πέμπτης έως τις 06.00 το πρωί της Παρασκευής τα ταξί τραβούν χειρόφρενο δηλώνοντας την αγανάκτηση του κλάδου και απαιτώντας να αποσυρθεί άμεσα η επίμαχη τροπολογία του υπ. Τουρισμού. 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιφνιδιαστική απεργία ανακοίνωσαν για αύριο οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Αφορμή για την προκήρυξη απεργίας από το Συνδικάτο αποτελεί η διαφαινόμενη κατ’ αυτούς μη αποδοχή του 100% των αιτημάτων τους από το υπουργείο Οικονομικών για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στον ΟΑΣΘ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση αύριο, 21 Μαΐου

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί μεταξύ άλλων, οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν στοιχειωδώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με στάσεις εργασίας συμμετέχουν τα μέσα μεταφοράς στην Πρωτομαγιά

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς απαιτούν μεταξύ άλλων: Συλλογικές συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την στελέχωση όλων των κενών οργανικών θέσεων.