ΓΔ: 2245.61 -0.09% Τζίρος: 341.17 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Φώτο: Νέα Οδός

Συστάσεις προς τους οδηγούς από Νέα Οδό και ΜΟΡΕΑΣ ενόψει κακοκαιρίας

Οι εταιρείες συστήνουν οι οδηγοί να κινηθούν μόνο εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο και αφού ενημερωθούν προηγουμένως για την κατάσταση του οδικού δικτύου, τον καιρό και την πρόγνωση του καιρού.

Μετά το σημερινό έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, σύμφωνα με το οποίο κύμα έντονης κακοκαιρίας προβλέπεται να επηρεάσει την Κεντρική και Νότια Ελλάδα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις και τους θυελλώδεις ανέμους, τόσο η ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. όσο και η Νέα Οδός με ανακοινώσεις τους συνιστούν στους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μεριμνήσουν για τα ακόλουθα:

  • Να κινηθούν μόνο εφόσον είναι απολύτως απαραίτητο και αφού ενημερωθούν προηγουμένως για την κατάσταση του οδικού δικτύου, τον καιρό και την πρόγνωση του καιρού, ώστε να αποφύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
  • Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να έχουν ενημερωθεί για τον τρόπο τοποθέτησης και χρήσης τους.
  • Να έχουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στο ρεζερβουάρ του οχήματός τους.
  • Να προσαρμόζουν τον τρόπο οδήγησης και την ταχύτητά τους σύμφωνα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
  • Να τηρούν αυστηρά απόσταση ασφαλείας από τα εκχιονιστικά μηχανήματα και μην τα προσπερνούν, παρακωλύοντας το έργο τους.
  • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, τυχόν στάση του οχήματος να γίνεται μόνο δεξιά. Η αριστερή λωρίδα πρέπει να παραμένει πάντα ανοιχτή ώστε να διασφαλίζεται η συνεχής και ανεμπόδιστη διέλευση των εκχιονιστικών μηχανημάτων.
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Τροχαίας, η οποία είναι αρμόδια για τη διαχείριση της κυκλοφορίας.
  • Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης να καλούν στο 1025 ή στο 2710-562.000 (ΜΟΡΕΑΣ) ή στο 1075 (Νέα Οδός).
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χιόνι
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καιρός: Η πρόγνωση για αύριο, Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2026

Στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας περιμένουμε νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές, κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Χιονόπτωση θα εκδηλώνεται κατά περιόδους στην Πάρνηθα και στο Κιθαιρώνα.
Αεροδρόμιο Μακεδονία κτίριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Οι χώρες προέλευσης των επιβατών στο «Μακεδονία» το 2025

Το 2025, οι περισσότεροι επιβάτες στο «Μακεδονία» προήλθαν από την Ελλάδα (2,546 εκατ.) και τη Γερμανία (1,72 εκατ.), ενώ ακολουθούν Ην. Βασίλειο, Κύπρος, Ιταλία, Πολωνία, Αυστρία, Ολλανδία, Τουρκία και Ισραήλ.
Φράπορτ Μακεδονία αεροδρόμιο
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Fraport: Ρεκόρ άνω των 37 εκατ. επιβατών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια

Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της Fraport Greece υποδέχθηκαν το 2025 πάνω από 37 εκατ. επιβάτες, σημειώνοντας αύξηση 3% από το 2024 και επιβεβαιώνοντας τη διαρκή ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού και της τοπικής οικονομίας.