ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Έως τα μέσα Δεκεμβρίου θα εκδοθούν 96.000 άδειες οδήγησης

Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η διαδικασία έκδοσης των αδειών οδήγησης, οι οποίες εκκρεμούν εδώ και 1,5 περίπου χρόνο.

Μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου θα έχει ολοκληρωθεί η έκδοση των 96.000 αδειών οδήγησης που είχαν παγώσει για 1.5 χρόνο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών η διαδικασία έκδοσης αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το πρώτο 15ημερο του Δεκέμβρη.

Μετά τις σχετικές κατευθύνσεις του Περιφερειάρχη  Αττικής Γ. Πατούλη και σε συνεργασία με το Γενικό Διευθυντή Μεταφορών και Επικοινωνιών Η. Δόλγυρα, το προσωπικό στις Διευθύνσεις όλων των Γεωγραφικών Τομέων της Περιφέρειας επιτάχυνε τις διαδικασίες για την έκδοση των αδειών. Προς την κατεύθυνση αυτή οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν υπερωριακή εργασία και τα Σαββατοκύριακα, γεγονός το οποίο έχει συμβάλει καθοριστικά στην επιτάχυνση των διαδικασιών.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το Τμήμα Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας, από τις 10-09-2019 έως και σήμερα έχουν αποσταλεί συνολικά για εκτύπωση πάνω από 58.000 άδειες οδήγησης και έχουν εκτυπωθεί ήδη πάνω από  53.000.

Από τα συγκεκριμένα στοιχεία προκύπτει το συμπέρασμα ότι η ολοκλήρωση της έκδοσης των 96.000 αδειών οδήγησης που εκκρεμούν θα ολοκληρωθεί αρκετά νωρίτερα από το αναμενόμενο. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις, η έκδοση των αδειών θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει τα εξής:

«Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου για τους γρήγορους ρυθμούς έκδοσης των αδειών οδήγησης και να συγχαρώ τους εργαζόμενούς μας, οι οποίοι απασχολούνται υπερωριακά ακόμα και τα Σαββατοκύριακα προκειμένου να λάβει τέλος η ταλαιπωρία χιλιάδων συμπολιτών μας. Με υψηλό αίσθημα καθήκοντος, συμβάλλουν ουσιαστικά σε αυτή μας την προσπάθεια και τους ευχαριστώ θερμά. Προτεραιότητά μας είναι η ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και αυτό θα το αποδεικνύουμε καθημερινά με πράξεις».

Η χαρτογράφηση των αδειών ανά τομέα

Παρακάτω παρουσιάζεται η χαρτογράφηση ανά Περιφερειακό τομέα των αδειών που έχουν αποσταλεί προς εκτύπωση στο Τμήμα Διαβατηρίων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε Κεντρικού Τομέα: έχουν αποσταλεί 10.930 Α.Ο

Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε Νοτίου Τομέα: έχουν αποσταλεί 7.475 Α.Ο

Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε Βορείου Τομέα: έχουν αποσταλεί 7.367 Α.Ο

Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε Δυτικού Τομέα: έχουν αποσταλεί 10.053 Α.Ο

Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε Ανατολικής Αττικής: έχουν αποσταλεί 8.067 Α.Ο

Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε Δυτικής Αττικής: έχουν αποσταλεί 4.516 Α.Ο

Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Π.Ε Πειραιώς & Νήσων: έχουν αποσταλεί 10.157 Α.Ο

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

mosquito
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαμηλός ο κίνδυνος για τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Κ. Μακεδονία

Από τα πρώτα δεδομένα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα οποία συγκεντρώθηκαν μέχρι χθες, καταγράφηκε μηδενική θετικότητα παρουσίας του ιού του Δυτικού Νείλου σε ακμαία κουνούπια.
parelasi-syntagma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με παρελάσεις και άλλα δρώμενα οι δήμοι της Αττικής τιμούν την 25η Μαρτίου

Οι πόλεις ήδη έχουν σημαιοστολιστεί, τα Δημαρχεία παραμένουν φωτισμένα και τις βραδινές ώρες, ορίστηκαν από τους δημάρχους οι τελετάρχες και σήμερα, 25η Μαρτίου από το πρωί, ξεκινά το επίσημο πρόγραμμα.
Apostolos Tzitzikostas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι το Παρατηρητήριο θα δώσει τη δυνατότητα αφενός να καταγράφεται η πραγματική εικόνα των περιβαλλοντικών αναγκών, αφετέρου να σχεδιάζονται δράσεις θωράκισης του φυσικού περιβάλλοντος.
Nikos Hardalias, Nikos Xardalias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ορίστηκε από τον Ν. Χαρδαλιά το νέο διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας Αττικής

Στο νέο διοικητικό σχήμα, ορίστηκε για πρώτη φορά μετά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση αναπληρωτής περιφερειάρχης, θέση στην οποία τοποθετήθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Χριστίνα Κεφαλογιάννη.