ΓΔ: 1423.56 1.17% Τζίρος: 74.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:24:59 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Walking-Thessaloniki
Shutterstock

Συμφωνία για την τουριστική ανάπτυξη και προβολή της Θεσσαλονίκης

Το υπουργείο Τουρισμού βάζει προτεραιότητα την προβολή και το μάρκετινγκ της Θεσσαλονίκης με τη συνεργασία του Οργανισμού Τουρισμού της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας.

Επισφραγίστηκε η συμφωνία για την τουριστική ανάπτυξη, την προβολή και το μάρκετινγκ της Θεσσαλονίκης στα εγκαίνια της 35ης έκθεσης τουρισμού Philoxenia, με την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος, παρουσία του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Παράλληλα, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας με τον Οργανισμό Τουρισμού της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας. Οι στρατηγικής σημασίας συνεργασίες του Οργανισμού έγιναν παρουσία του υπουργού Τουρισμού, του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Θεόδωρου Καράογλου, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

 «Ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης έχει κάνει τεράστια βήματα τα τελευταία χρόνια. Έχει ξεκινήσει μία πορεία ανόδου και σημαντικών συνεργασιών. Η τωρινή με το Διεθνές Πανεπιστήμιο είναι μία κίνηση με μεγάλες προσδοκίες απόλυτα εφικτές. Η ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών της πόλης μας σε κάθε επίπεδο με το αγκάλιασμα όλων των φορέων που μπορούν να συνδράμουν προς αυτήν την κατεύθυνση είναι προτεραιότητα», δήλωσε η πρόεδρος του Οργανισμού και αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση για τα Ανοιχτά Εμπορικά Κέντρα

Τα «Ανοιχτά Κέντρα Εμπορίου» μπορούν να αλλάξουν τη φυσιογνωμία της πόλης και να αναβαθμίσουν τις τοπικές αγορές, προσφέροντάς τους μια πιο ισχυρή και ανανεωμένη ταυτότητα εμπορικής κουλτούρας, πολιτισμού, ιστορίας, πρασίνου και καινοτομίας.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με βιώσιμη ανάπτυξη θα απαντήσει στις προκλήσεις της αγοράς ο ελληνικός τουρισμός

Το υπ. Τουρισμού εστιάζει στον βιώσιμο τουρισμό και ετοιμάζει νέο στρατηγικό σχέδιο που θα δημιουργήσει νέα τουριστικά προϊόντα με οικολογικό αποτύπωμα που δεν θα επιβαρύνει το περιβάλλον.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μ. Σχοινάς για EuroPride: Στο κέντρο των πολιτικών μας είναι άνθρωπος

Ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει θέσει ως στόχο την υλοποίηση της Ένωσης Ισότητας (Union of Equality) και την προώθηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των ΛΟΑΤΚΙ δικαιωμάτων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αυξάνονται τα δρομολόγια της γραμμής 69 προς την Επανομή

Την επόμενη χρονιά τα θερινά δρομολόγια θα ξεκινήσουν την 15η Ιουνίου αντί για την 1η Ιουλίου ενώ θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στα γραφεία του ΟΣΕΘ για το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του δικτύου λεωφορειακών γραμμών.
LOATKI
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απαγόρευση συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας κατά του EuroPride στη Θεσσαλονίκη

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η απαγόρευση επιβάλλεται καθώς «επαπειλείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής».