ΓΔ: 2108.5 0.18% Τζίρος: 59.18 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:52:41
Arxhgos GEETHA Flvros Skyros
Φωτό: ΑΠΕ

Επιθεώρηση των UAV Heron από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στην 135η ΣΜ στην Σκύρο

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε το κλιμάκιο της διακλαδικής μονάδος Medium Altitude - Long Endurance UAV, από την οποία επιχειρεί το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Heron 1 που αποκτήθηκε πρόσφατα.

O αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής 'Αμυνας (ΓΕΕΘΑ) Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκε, την Παρασκευή 18 Ιουνίου, την 135η Σμηναρχία Μάχης στη Σκύρο. Όπως ανακοινώθηκε, η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του υφιστάμενου προγραμματισμού ενημέρωσης του αρχηγού για τις δραστηριότητες των μονάδων των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συνομίλησε με το προσωπικό των μαχητικών αεροσκαφών που εκτελούν καθήκοντα επιφυλακής, εξάροντας την σπουδαιότητα της αποστολής τους σε ό,τι αφορά στην προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Επίσης, επισκέφθηκε το κλιμάκιο της διακλαδικής μονάδος Medium Altitude - Long Endurance UAV, από την οποία επιχειρεί το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Heron 1 που αποκτήθηκε πρόσφατα. Εκεί είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δυνατότητες του συστήματος ως προς τη συλλογή πληροφοριών, επιτήρηση και αναγνώριση και την μεταφορά εικόνας σε πραγματικό χρόνο στο ΓΕΕΘA. Σημειώνεται ότι το σύστημα Heron εντάχθηκε τον Ιούνιο του 2021 στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Τέλος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε την 22η Μοίρα Κατευθυνόμενων Βλημάτων PATRIOT PAC III, όπου είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την ετοιμότητα του προσωπικού και την υψηλή διαθεσιμότητα των μέσων, για ανάληψη και επιτυχή διεξαγωγή αμυντικών επιχειρήσεων με την εκτέλεση αποστολών ενεργού αεράμυνας και καταστάσεων ανάγκης οποτεδήποτε απαιτηθεί, σύμφωνα με τα ισχύοντα σχέδια.

Μιλώντας στο στρατιωτικό προσωπικό έδωσε κατευθύνσεις για συνεχή επαγρύπνηση και εξήρε τον επαγγελματισμό, την αποφασιστικότητα, την διακλαδική λειτουργία και την ευελιξία που επιδεικνύουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δημήτρης Χούπης αρχηγός ΓΕΕΘΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χούπης: Μήνυμα τιμής και ευγνωμοσύνης για την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων

Ο στρατηγός Δημήτριος Χούπης τιμά την 21η Νοεμβρίου, υπογραμμίζοντας τον δεσμό Ορθοδοξίας και Ελληνισμού, την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων και τον ρόλο της «Ατζέντας 2030» για τον εκσυγχρονισμό και τη μελλοντική τους ισχύ.
Δημήτρης Χούπης αρχηγός ΓΕΕΘΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χούπης: Το «ΟΧΙ» φάρος ενότητας και ευθύνης για τις Ένοπλες Δυνάμεις

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης τόνισε τη σημασία της 28ης Οκτωβρίου ως σύμβολο ελευθερίας και ενότητας, καλώντας το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να διαφυλάξει την παρακαταθήκη του Έπους του ’40.