ΓΔ: 2662.45 1.77% Τζίρος: 437.59 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
axios-potamos
Φωτό: ΑΠΕ

Δρομολογείται έργο 10 εκατ. ευρώ, για δίκτυο υδροδότησης από τον Αξιό

Κατατέθηκε ολοκληρωμένος φάκελος με τα σχετικά έγγραφα στο ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ, για το έργο της δημιουργίας δικτύου υδροδότησης με καθαρό πόσιμο νερό των περιοχών Κυμίνων-Μαλγάρων-Βραχιάς, ύψους 5.863.000 ευρώ. 

Τη θέση του ότι μέχρι το τέλος του 2021 αναμένεται να ενταχθεί προς χρηματοδότηση η υλοποίηση έργου που θα ανοίξει ...την κάνουλα για πόσιμο νερό σε κατοίκους της δημοτικής ενότητας Αξιού, με τον προϋπολογισμό του project να υπολογίζεται σε σχεδόν 10 εκατ. ευρώ, γνωστοποιεί με σημερινή του ανακοίνωση ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης.

Μετά τις συναντήσεις που είχε στην Αθήνα, συνοδευόμενος από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΔΔ, Σπύρο Σταματάκη, ο δήμαρχος Δέλτα ενημερώνει με σημερινή του ανακοίνωση ότι κατατέθηκε πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» (πρόσκληση ΑΤ01), για χρηματοδότηση 9.963.000 ευρώ, του έργου της κατασκευής υποδομών ύδρευσης, στις δημοτικές ενότητες Χαλάστρας και Αξιού. 

Προσθέτει δε, ότι κατέθεσε και ολοκληρωμένο φάκελο με τα σχετικά έγγραφα (μελέτες, σχέδιο, χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, μέθοδος) στο ΕΠ ΥΜΕΠΕΡΑΑ (Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη), για το έργο της δημιουργίας δικτύου υδροδότησης με καθαρό πόσιμο νερό των περιοχών Κυμίνων-Μαλγάρων-Βραχιάς, ύψους 5.863.000 ευρώ. 

Στη σημερινή ανακοίνωση τονίζεται επίσης, ότι ο δήμαρχος Δέλτα είχε ενημερωτική συνάντηση με τον ειδικό γραμματέα Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνοχής, Γ. Ζερβό, ο οποίος παρακολουθεί την ένταξη των προαναφερόμενων προτάσεων. 

«Καταφέραμε να κάνουμε μια ακόμη δέσμευση μας πράξη. Λάβαμε όλες τις απαραίτητες δεσμεύσεις για την κατασκευή ενός έργου πολύτιμου για την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών στη δημοτική ενότητα Αξιού. Θα συνεχίσουμε να ενημερώνουμε τους δημότες μας για όλα τα επόμενα βήματα της πορείας ένταξης του έργου στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα, καθώς και για τα στάδια της υλοποίησης του, μέχρι την ολοκλήρωση του, με ανοιχτές συνελεύσεις και διαβούλευση όπως κάνουμε μέχρι σήμερα για ζητήματα που αφορούν την κοινωνία», υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ιωαννίδης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη μέλους σπείρας στη Θεσσαλονίκη για απάτες σε ηλικιωμένες

Η Αστυνομία συνέλαβε αλλοδαπό ύποπτο ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης που κατηγορείται για δύο απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε Θεσσαλονίκη και Τρίκαλα, με στόχο το παράνομο όφελος από τις πράξεις αυτές.
Νίκος Ταχιάος ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προτεραιότητα η επέκταση Μετρό στη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη

Σε προτεραιότητα τίθεται η επέκταση του Μετρό προς βορειοδυτική Θεσσαλονίκη, με έμφαση σε Σταυρούπολη, Ευκαρπία και Εύοσμο, ενώ η υλοποίηση θα εξαρτηθεί από τη χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ, χωρίς σαφές χρονοδιάγραμμα ακόμα.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πέντε ανήλικοι διέρρηξαν ναό, γραφεία και οχήματα στην Ημαθία

Πέντε ανήλικοι, ηλικίας 15-17 ετών, φέρονται να διέπραξαν 7 κλοπές και διαρρήξεις τον Αύγουστο και Σεπτέμβριο στην Ημαθία, αφαιρώντας συνολικά 1.670 ευρώ και αντικείμενα αξίας 400 ευρώ από διάφορες περιοχές.
Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη καθηγητή στη Θεσσαλονίκη μετά από καταγγελία 16χρονης

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 58χρονος καθηγητής γυμναστής μετά από καταγγελία 16χρονης μαθήτριας ότι τη χαστούκισε εντός σχολείου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.
Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης όψη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη η αποκατάσταση βλάβης σε υποσταθμό του ΑΠΘ

Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ εργάζονται για την αποκατάσταση βλάβης σε υποσταθμό στο ΑΠΘ, που προκλήθηκε κατά τελετή ορκωμοσίας. Η ηλεκτροδότηση διακόπηκε σε μέρη του campus και γειτονικά κτίρια, αλλά πλέον έχει αποκατασταθεί.