ΓΔ: 1466.73 -0.91% Τζίρος: 74.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
atyxhma
Shutterstock

Αυξήθηκαν τα τροχαία ατυχήματα στην Αττική τον Οκτώβριο

Τραγικός ο απολογισμός Οκτωβρίου για τα τροχαία στην Αττική με κύριες αιτίες τις παραβιάσεις πινακίδων αλλά κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς.

Αιματηρός ήταν και τον Οκτώβριο ο απολογισμός των τροχαίων στην Αττική.  Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Τροχαίας, σημειώθηκαν 612 τροχαία ατυχήματα με 711 παθόντες, και συγκεκριμένα:

  • 16 θανατηφόρα με 17 νεκρούς
  • 13 σοβαρά με 14 σοβαρά τραυματίες
  • 583 ελαφρά με 680 ελαφρά τραυματίες.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς κι επιβάτες των δικύκλων επέτεινε σε πολλές περιπτώσεις τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων στην Αττική, βεβαιώθηκαν 26.322 παραβάσεις, από τις οποίες 887 σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

  • 899 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 91 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος
  • 2.778 υπερβάσεις  ορίου ταχύτητας
  • 312 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη
  • 493 για χρήση κινητού τηλεφώνου
  • 740 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και
  • 1.382 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους
Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

sillipsi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τροχαία Αττικής: Δέκα συλλήψεις για οδήγηση χωρίς δίπλωμα

Σε 10 συλλήψεις για οδήγηση χωρίς δίπλωμα προχώρησε η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε χθες το βράδυ στην πλατεία Λυκαβηττού, ενώ παράλληλα βεβαίωσε 82 παραβάσεις.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τρεις άνδρες συνελήφθησαν για άσκοπους πυροβολισμούς στο Ηράκλειο

Στα Χανιά, συνελήφθη, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Χανίων στο Αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης», 25χρονος αλλοδαπός, διωκόμενος με διεθνές ένταλμα σύλληψης από τις Αρχές της Γκάνα.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη 44χρονος αλλοδαπός με πιστόλι στον Άγιο Παντελεήμονα

Αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ κατά την διάρκεια της περιπολίας τους έκριναν ύποπτο τον 44χρονο και τον κάλεσαν σε έλεγχο. Αυτός μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των αστυνομικών εισήλθε σε κατάστημα με σκοπό να αποφύγει τον έλεγχο.
Astynomia, GADA
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

H ΕΛΑΣ εφιστά προσοχή για ψεύτικο email, δήθεν επιστολή του αρχηγού της

Οι δράστες, προσποιούμενοι τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές, διακινούν επιστολή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και προσπαθούν να εξαπατήσουν του πολίτες με το πρόσχημα ότι ο αποδέκτης τους εμπλέκεται σε υπόθεση πορνογραφίας και άλλων αδικημάτων.