ΓΔ: 1383.31 0.06% Τζίρος: 67.12 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Pixabay

Εκκένωση δυο οικισμών στην Άνδρο λόγω πυρκαγιάς, ισχυροί άνεμοι στο νησί

Οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή έχουν δυναμώσει τη φωτιά που μαίνεται από το βράδυ του Σαββάτου. Ένας πυροσβέστης έχει τραυματιστεί ελαφρά.

Στην εκκένωση δυο οικισμών στην Άνδρο έχουν προχωρήσει οι Αρχές καθώς στην περιοχή Ρέματα του νησιού, μαίνεται από το βράδυ του Σαββάτου πυρκαγιά, που έχει μέχρι στιγμής σαν αποτέλεσμα των τραυματισμό ενός πυροσβέστη, ενώ τις προσπάθειες του Πυροσβεστικού Σώματος δυσχεραίνουν και καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή.

Παράλληλα, ενισχύονται οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην Άνδρο, ενώ με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, μεταβαίνει στο νησί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού που θα διερευνήσει τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τη νύχτα στην περιοχή Ρέματα έχει πάρει διαστάσεις και έχει εξαπλωθεί σε μεγάλη έκταση, ενώ συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί άνεμοι, για αυτό με εντολή του Αρχηγού του Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη, μεταφέρθηκε στην Άνδρο και δεύτερο αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα, ενώ στις 13.00 αναχώρησε πλοίο από την Ραφήνα, το οποίο μίσθωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για να μεταφέρει 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα από την Αθήνα.

Έτσι, συνολικά θα επιχειρούν στην πυρκαγιά 55 πυροσβέστες με 15 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της ΕΜΑΚ, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα (ένα του ΠΣ και ένα του Στρατού). Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και εθελοντές με δικά τους οχήματα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, μετά από εισήγηση του επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων εκκενώνεται προληπτικά ο οικισμός Ρέματα, ενώ σε επιφυλακή είναι οι κάτοικοι και του οικισμού Άρνη, καθώς πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι και είναι πολύ δύσκολο το έργο της κατάσβεσης. Όπως διευκρινίστηκε δεν απειλούνται άμεσα μέχρι στιγμής οι οικισμοί Ρέματα και Ατένι που εκκενώθηκαν νωρίτερα, ωστόσο οι κάτοικοι παραμένουν μακριά από τα σπίτια τους για προληπτικούς λόγους.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, λίγο πριν από τη 01.30 σήμερα τα ξημερώματα σε πολύ δύσβατη περιοχή με σχίνα και πουρνάρια και πήρε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, από την πρώτη στιγμή επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα, καθώς και οχήματα εθελοντών, ενώ από το πρωί συμμετέχουν δύο αεροσκάφη, ενώ με ελικόπτερο μεταφέρθηκε και ένα αερομεταφερόμενο πεζοπόρο τμήμα της 1ης ΕΜΑΚ από την Ελευσίνα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κατάσταση επιφυλακής ο δήμος Αθηναίων υπό το φόβο πυρκαγιών

Απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στον λόφο Λυκαβηττού ενώ θα φυλάσσονται όλοι οι μεγάλοι χώροι πρασίνου της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των λόφων Λυκαβηττού, Στρέφη, Φιλοπάππου, Τουρκοβουνίων και Ιλισίων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ποιες περιοχές θα υπάρχει την Κυριακή αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο, που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε ποιες περιοχές θα υπάρχει αύριο Σάββατο υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπει αυξημένο κίνδυνο στις περιοχές Σάμου, Ικαρίας, Χίου και της Περιφέρειας Κρήτης. Συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στις 10 Αυγούστου σε δύο περιφέρειες

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια.
Fotia, Foties, Pyrkagia, Pyrkagies
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο μήνυμα του 112 στο Ρέθυμνο καθώς συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

Στα 10 φτάνουν τα εναέρια μέσα που παλεύουν με τις αναζωπυρώσεις της φωτιάς, ενώ έχει κινητοποιηθεί μεγάλο μέρος των πυροσβεστικών δυνάμεων της Κρήτης σε συνεπικουρία των δασοκομάντος που έχουν φτάσει στο νησί.