ΓΔ: 2065.04 2.90% Τζίρος: 339.50 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:26:25
procter-and-gamble
Φώτο: Shutterstock

Τρεις Έλληνες στην πρώτη θέση του «CEO Challenge 2021» της P&G

Οι φοιτητές κλήθηκαν να δουλέψουν σε ένα επιχειρηματικό σενάριο για μία από τις κορυφαίες μάρκες της P&G, την Oral-B, αντιμετωπίζοντας διάφορες προκλήσεις στη βάση πραγματικών συνθηκών εργασίας.

Περίπου 240 φοιτητές από 36 χώρες της νοτιοανατολικής Ευρώπης, έλαβαν μέρος στον 6ο παγκόσμιο διαγωνισμό «CEO Challenge 2021», μιας εκ των κορυφαίων διοργανώσεων της P&G που φέτος λόγω των συνθηκών, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά. Στόχος του διαγωνισμού είναι η αξιολόγηση των ικανοτήτων των διαγωνιζομένων στην ανάπτυξη επιχειρηματικής στρατηγικής και την επίλυση πραγματικών επιχειρηματικών προκλήσεων.

Η ελληνική ομάδα φοιτητών, αποτελούμενη από τρεις φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κατάφερε να εντυπωσιάσει την κριτική επιτροπή, την οποία συγκροτούσαν στελέχη της P&G, κερδίζοντας την πρόκριση ανάμεσα στις υπόλοιπες ομάδες της νοτιοανατολικής Ευρώπης. H ομάδα περνάει στον επόμενο Ευρωπαϊκό γύρο του «CEO Challenge» διαγωνισμού που θα διεξαχθεί στα τέλη Μαρτίου.

Ο διεθνής διαγωνισμός «CEO challenge» της P&G αποτελεί μια κορυφαία ετήσια διοργάνωση για  φοιτητές και απόφοιτους  που πραγματοποιείται για 6η χρονιά και αποτελεί πλέον θεσμό για τους φοιτητές. Το CEO challenge λειτουργεί ως συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην ακαδημαϊκή γνώση και την εργασιακή εμπειρία. Υπό την καθοδήγηση έμπειρων στελεχών της εταιρίας, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητές τους αλλά και να αξιολογηθούν στην ανάπτυξη επιχειρηματικής στρατηγικής και στην επίλυση ρεαλιστικών επιχειρηματικών προκλήσεων. Μέχρι σήμερα, χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες από διάφορες χώρες, με διαφορετικό υπόβαθρο σπουδών, εμπειρίες και κουλτούρες συμμετείχαν στη διοργάνωση, ενώ πολλοί από αυτούς ανήκουν πλέον στην οικογένεια της P&G.

Φέτος, στον διαγωνισμό που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά λόγω των συνθηκών, συμμετείχαν 240 φοιτητές από 36 χώρες σε όλη την Ευρώπη. Στην ομάδα της ΝΑ Ευρώπης στην οποία και διαγωνίστηκαν οι Έλληνες φοιτητές, πήραν μέρος 30 φοιτητές από 4 χώρες. Οι φοιτητές κλήθηκαν να δουλέψουν σε ένα επιχειρηματικό σενάριο για μία από τις κορυφαίες μάρκες της P&G, την Oral-B και να αντιμετωπίσουν διάφορες προκλήσεις στη βάση πραγματικών συνθηκών εργασίας, επιδεικνύοντας στρατηγική σκέψη και καινοτομία.

«Ζούμε σε μια εποχή ανατρεπτικών εξελίξεων· στην οικονομία, στην κοινωνία, στη βιομηχανία που έγιναν ακόμα πιο έντονες λόγω της υγειονομικής κρίσης που βιώνουμε. Το μόνο βέβαιο είναι ότι οι νέοι και οι νέες σήμερα θα πρέπει να αναπτύξουν εντελώς καινούριες δεξιότητες για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις νέες προκλήσεις.  Μέσα από την εμπειρία του «CEO Challenge» προσφέρουμε στους αυριανούς ηγέτες την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά τι σημαίνει να βρίσκεσαι στο πηδάλιο μιας μεγάλης επιχείρησης από όπου θα κληθούν σύντομα να χαράξουν την πορεία όχι μόνο της επιχείρησης του μέλλοντος, αλλά και της κοινωνίας του μέλλοντος», δήλωσε η κ. Δέσποινα Πάσσαρη, Διευθύντρια Επικοινωνίας Νοτιοανατολικής και Κεντρικής Ευρώπης.

Το «CEO Challenge» εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο δράσεων της εταιρίας που στόχο έχει να δώσει στους νέους μας, πρόσβαση σε γνώση, δεξιότητες και εφόδια που θα τους βοηθήσουν στη μελλοντική επαγγελματική τους πορεία. Οι συγκεκριμένες δράσεις υλοποιούνται με τη μορφή webinars, workshops και virtual case studies ενώ πολλές από αυτές πραγματοποιούνται σε συνεργασία με κορυφαία Πανεπιστήμια της Ελλάδας.

Πιο συγκεκριμένα, σκοπός της P&G Hellas, μέσα από τα ενδο-εταιρικά προγράμματα εκπαίδευσης αλλά και τις διαδραστικές εκδηλώσεις είναι η συνεχής κατάρτιση των σπουδαστών, αλλά κυρίως η μετατροπή της ακαδημαϊκής γνώσης που έχουν ήδη αποκομίσει σε πρακτική εμπειρία και κατ’ επέκταση η ολιστική εξοικείωση τους με τις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πέτρινο σχολείο Αρναίας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανακαίνιση 220+ σχολείων το καλοκαίρι ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας

Η υπουργός Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε πως το καλοκαίρι ανακαινίζονται άνω των 220 σχολείων μέσω του προγράμματος Μαριέττα Γιαννάκου, ενώ έχουν ήδη πραγματοποιηθεί εκτεταμένες παρεμβάσεις σε περισσότερα από 430 σχολεία.
Αυλή σχολείου ημέρα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

6,2 εκατ. ευρώ από το ΥΠΕΣ για τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών

Ο υφ. Εσωτερικών Βασίλης τόνισε στη Βουλή πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η ασφάλεια των μαθητών, ενώ διαβεβαίωσε ότι, μετά από ελέγχους, οι σχολικές υποδομές στον Δήμο Ιωαννιτών λειτουργούν κανονικά και με ασφάλεια.
Ορεινό δασικό τοπίο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μυτιλήνη: Φοιτητές Λονδίνου στο Απολιθωμένο Δάσος Λέσβου για άσκηση

Φοιτητές του Πανεπιστημίου του Λονδίνου συμμετείχαν σε εκπαιδευτική άσκηση στο Απολιθωμένο Δάσος και το Γεωπάρκο Λέσβου, γνωρίζοντας απολιθώματα, άγριες ορχιδέες και χλωρίδα με τη συνοδεία ειδικού γεωλόγου.
Κέντρο του Νόβι Σαντ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ενίσχυση συνεργασίας Μακεδονίας-Θράκης με Βοϊβοντίνα Σερβίας

Ενίσχυση της συνεργασίας σε πολιτισμό, τουρισμό, αγροτικά, εκπαίδευση και αυτοδιοίκηση συζήτησαν Βοιβοντίνα και Βόρεια Ελλάδα. Το Κρατικό Μπαλέτο Νόβισαντ θα εμφανιστεί στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, ενώ προωθούνται ανταλλαγές εκθέσεων.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πειθαρχική έρευνα για κατανάλωση κάνναβης από μαθητές σε σχολική εκδρομή

Σε πειθαρχική έρευνα προχωρά η Εκπαίδευση Κ. Μακεδονίας έπειτα από περιστατικό όπου μαθητές λυκείου στη σχολική εκδρομή στα Ιωάννινα κατανάλωσαν προϊόντα κάνναβης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο με αδιαθεσία.