ΓΔ: 2059.39 -0.75% Τζίρος: 209.80 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Φώτο: Shutterstock

Ούτε εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τα σχολεία στις σεισμόπληκτες περιοχές

Τα σχολεία των περιοχών που είναι κλειστά μετά από εισήγηση των διευθυντών των σχολικών μονάδων προς τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, δεν θα λειτουργήσουν ούτε με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Εικόνα της κατάστασης που αφορά τις αρμοδιότητες του υπουργείου Παιδείας, θέλησε να έχει η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, η οποία βρέθηκε σήμερα στις πληγείσες περιοχές της ΠΕ Λάρισας.

Σε δηλώσεις της, η κ. Μακρή τόνισε ότι θέλησε να έχει η ίδια πρωτογενή ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με τα θέμα της εκπαίδευσης και των σχολείων της περιοχής.

Μεταξύ άλλων, η υφυπουργός σημείωσε πως τα σχολεία των περιοχών που είναι κλειστά μετά από εισήγηση των διευθυντών των σχολικών μονάδων προς τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης, δεν θα λειτουργήσουν ούτε με εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Τέλος, μιλώντας για το σχολείο του Δαμασίου, από το οποίο με την στήριξη του διευθυντή και των εκπαιδευτικών, δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός μαθητών κατά την διάρκεια του σεισμού, παρά τις σοβαρές ζημιές που υπέστη, η κ. Μακρή ευχαρίστησε τον διευθυντή του σχολείου, υπενθυμίζοντας πως το συγκεκριμένο σχολείο είχε διακριθεί σε διαγωνισμό μεταξύ σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Γυναίκα σε επαγγελματικό χώρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ. Παιδείας και ActionAid: Υπογράφουν μνημόνιο για δράσεις στα σχολεία

Το υπουργείο Παιδείας και η ActionAid υπέγραψαν μνημόνιο για την ενίσχυση της συμπερίληψης, της ενεργού πολιτειότητας, του οικονομικού αλφαβητισμού και της ανθεκτικότητας των μαθητών στα ελληνικά σχολεία.
Άδεια σχολική τάξη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βορίζια: Ξανάνοιξαν τα σχολεία με παρουσία ψυχολόγων και κοιν. λειτουργών

Με ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και στελέχη του Υπουργείου Παιδείας ξεκίνησαν ξανά τα μαθήματα στα Βορίζια Φαιστού, μία εβδομάδα μετά το τραγικό περιστατικό με δύο νεκρούς.
Γυναίκα σε επαγγελματικό χώρο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σ. Ζαχαράκη: Συνεχής προσπάθεια για ισότιμη ένταξη όλων στην Ειδική Αγωγή

Η νέα σχολική χρονιά στην Ειδική Αγωγή ξεκίνησε με περισσότερα Τμήματα Ένταξης, προσλήψεις εκπαιδευτικών, βελτιώσεις στα ΚΕΔΑΣΥ και λειτουργία οκτώ νέων σχολείων, αν και παραμένουν προκλήσεις σε υποδομές και μετακινήσεις μαθητών.
Νέα Αριστερά εκδήλωση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Αριστερά: Κατηγορίες για αυταρχισμό μετά το περιστατικό με το καρπούζι

Η Νέα Αριστερά κατηγορεί την κυβέρνηση για αυταρχισμό στην εκπαίδευση, με αφορμή τη διερεύνηση περιστατικού όπου μαθήτρια φορούσε σύμβολο υπέρ της Παλαιστίνης στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.