ΓΔ: 2665.93 0.90% Τζίρος: 397.40 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
astynomia, grigoropoulos
Φώτο: George Vitsaras / SOOC

Στις 29 έφθασαν οι προσαγωγές στην πορεία για τον Κουφοντίνα

Στο Κάτω Χαλάνδρι συνελήφθη στις 11.00 το πρωί μια νεαρή γυναίκα, στην πλατεία Χίου, όπου πραγματοποιείτο συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα, ενώ στο σημείο είναι και η λαϊκή αγορά.

Σε 29 προσαγωγές συνολικά, προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας, ενώ μια σύλληψη έγινε και στο Κάτω Χαλάνδρι όπου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση για τον ίδιο λόγο.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ, σχετικά με την συγκέντρωση στο Σύνταγμα, αναφέρει ότι οι διαδηλωτές επιχείρησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα της οδού Φιλελλήνων γι' αυτό «οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα, τους απώθησαν με χρήση των αναγκαίων μέσων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση». Το ίδιο έπραξαν λίγο αργότερα στις οδούς Σταδίου, Πανεπιστημίου και Ακαδημίας. Σημειώνεται ότι από την Αστυνομία έγινε χρήση χημικών και ρίψη νερού με το ειδικό όχημα «Αίαντας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ αναφέρει:

«Την 12.00 ώρα σήμερα (Σάββατο 6 Μαρτίου 2021), με πρωτοβουλία της "συνέλευσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα" και άλλων συλλόγων, συγκεντρώθηκαν (200) περίπου άτομα στην περιοχή της Πλατείας Συντάγματος και προσπάθησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα της οδού Φιλελλήνων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα, τους απώθησαν με χρήση των αναγκαίων μέσων, ώστε να μην υπάρξει περαιτέρω κλιμάκωση.

Στη συνέχεια, ομάδες των συγκεντρωμένων προσπάθησαν να καταλάβουν το οδόστρωμα αρχικά της οδού Σταδίου, κατόπιν των οδών Πανεπιστημίου και Ακαδημίας, παρεμποδίζοντας την κυκλοφορία οχημάτων και πεζών. Και στις νέες αυτές προσπάθειες, οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν με χρήση των αναγκαίων μέσων.

Οι ομάδες των συγκεντρωμένων αποχώρησαν προς διάφορες κατευθύνσεις την 13.15 ώρα.

Από τις αστυνομικές δυνάμεις προσήχθησαν (29) άτομα.

Παρακωλύθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σε τμήμα των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου επί 15λεπτο».

Στο Κάτω Χαλάνδρι συνελήφθη στις 11.00 το πρωί μια νεαρή γυναίκα, στην πλατεία Χίου, όπου πραγματοποιείτο συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα, ενώ στο σημείο είναι και η λαϊκή αγορά.

Σύμφωνα με την επίσημη θέση της αστυνομίας, η γυναίκα κατηγορείται για «βία κατά υπαλλήλου και απόπειρα απλής σωματικής βλάβης» και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομική έφοδος σε οικισμούς Αργολίδας: 5 συλλήψεις για ρευματοκλοπή

Αστυνομική επιχείρηση σε Άργος-Μυκήνες και Ναύπλιο οδήγησε σε 25 ελέγχους, 6 προσαγωγές και 5 συλλήψεις για κλοπή ρεύματος. Εξιχνιάστηκαν τρεις κλοπές δικύκλων και μία κλοπή σε οικία σε Ναύπλιο και Τολό.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

49χρονος συνελήφθη μεθυσμένος στην Αττική Οδό χωρίς δίπλωμα

Συνελήφθη στην Αττική Οδό 49χρονος που οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα, αφού του είχε αφαιρεθεί το 2023 για το ίδιο αδίκημα. Στον έλεγχο βρέθηκε να έχει 0,67 mg/l αλκοόλ και να μην φορά ζώνη ασφαλείας.
Πυρκαγιά φλόγες φωτιά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έκαψε πόρτα γειτόνισσας και την απείλησε

Στη σύλληψη 58χρονης στην Τούμπα Θεσσαλονίκης προχώρησε η αστυνομία, καθώς κατηγορείται ότι έβαλε φωτιά στην πόρτα της γειτόνισσάς της λόγω προσωπικών διαφορών, προκαλώντας ζημιές και εκτοξεύοντας απειλές.
Ελληνική Αστυνομία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χανιά: Βρέθηκαν 770 δενδρύλλια κάνναβης σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους

Στα Χανιά, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 770 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως δύο μέτρα, μετά από αστυνομική επιχείρηση στον Δήμο Αποκορώνου. Πλήθος πειστηρίων εστάλη για εξέταση.
περιπολικό άμεσης δράσης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Συλλήψεις για οπλισμό με φερόμενους δεσμούς σε τουρκική μαφία

Στη σύλληψη δύο ανδρών, 36χρονου Τούρκου και 30χρονου Έλληνα, που κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική συμμορία και οπλοκατοχή, προχώρησαν οι αρχές μετά από απόφαση του συμβουλίου εφετών Θεσσαλονίκης.