ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Εφτά δικαστές υπέρ της ανακοίνωσης της ΕΔΕ για τον Κουφοντίνα

Επτά δικαστές του Αρείου Πάγου αναφέρουν, με κοινή τους ανακοίνωση, ότι το περιεχόμενο της απόφασης «ανταποκρίνεται στους καταστατικούς σκοπούς και τιμά το δικαστικό Σώμα».

Δύο αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου, ένας αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και τέσσερις αρεοπαγίτες με κοινή ανακοίνωσή τους, τάσσονται υπέρ της ανακοίνωσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) για το μέλος της 17Ν, Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι δικαστές που υπογράφουν την ανακοίνωση είναι μέλη της ΕΔΕ, και αναφέρουν ότι το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Ένωσής τους, «ανταποκρίνεται στους καταστατικούς σκοπούς και τιμά το δικαστικό Σώμα».

Τo κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει τα εξής:

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, της οποίας είμαστε μέλη, εξασφάλιζε διαχρονικά σε κάθε μέλος της το δικαίωμα να συμμετέχει και να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του σε κάθε ζήτημα που αφορά τη Δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως τούτο προτάσσεται και στο ''Προoίμιον'' του καταστατικού της ως βασική και θεμελιώδης αρχή της Ενώσεως. Επομένως, κάθε ανακοίνωση που έχει έναν τέτοιο στόχο και μια τέτοια κατεύθυνση, ανταποκρίνεται στους καταστατικούς σκοπούς και τιμά το δικαστικό Σώμα».

Την ανακοίνωση αυτή υπογράφουν:

«Ειρήνη Καλού, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου,

Δήμητρα Κοκοτίνη, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου,

Διονυσία Μπιτζούνη, αρεοπαγίτης,

Γεώργιος Παπαηλιάδης, αρεοπαγίτης,

Σταματική Μιχαλέτου, αρεοπαγίτης,

Αννα Φωτοπούλου, αρεοπαγίτης και

Ιωάννης Κωνσταντινόπουλος, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

businessdaily-Dikaiosyni-Areios-Pagos
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εντολή εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για έρευνα για τη «Μαφία της Μυκόνου»

Ζητά έρευνα από το Οργανωμένο Έγκλημα για Μύκονο, άλλα νησιά, Αττική και Θεσσαλονίκη. Έμφαση στις έρευνες για εγκληματικές οργανώσεις που δρουν στο χώρο των ακινήτων, ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ανθρωποκτονίες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άρειος Πάγος: Δύο άτομα κλήθηκαν ως ύποπτοι για την υπόθεση των υποκλοπών

Τα ονόματά τους, δεν έχουν γνωστοποιηθεί. Πάντως, αναφέρεται ότι ανάμεσα στους κληθέντες δεν είναι ο πρώην γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού και δικηγόρος Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος κλήθηκε ήδη και κατέθεσε χθες.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απολύθηκαν 4 δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης, έως σήμερα που συνέχισε την ίδια τακτική η Ιωάννα Κλάπα-Χριστοδουλέα, έχουν απολυθεί συνολικά 32 δικαστές και εισαγγελείς.