ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Δημήτρης Λιγνάδης, Εθνικό Θέατρο
Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

Ένσταση ακυρότητας υπέβαλε ο Δ. Λιγνάδης – Αύριο η απολογία του

Ο κατηγορούμενος και κρατούμενος, με ένταλμα σύλληψης καλλιτέχνης, με την ένσταση, του βάλλει κατά της διαδικασίας που εφαρμόστηκε από τους Εισαγγελείς.

Ένσταση ακυρότητας κατά της προδικασίας που εφαρμόστηκε σε βάρος του κατέθεσε με τον συνήγορο του στην ανακρίτρια ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο στις 2.30 το μεσημέρι.

Ο κατηγορούμενος και κρατούμενος με ένταλμα σύλληψης καλλιτέχνης με την ένσταση του βάλλει κατά της διαδικασίας που εφαρμόστηκε από τους Εισαγγελείς κατά το στάδιο της διερεύνησης της υπόθεσης αλλά και κατά της ακόλουθης έκδοσης του εντάλματος σύλληψης το οποίο θεωρεί άκυρο.

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος του καλλιτέχνη, Αλέξης Κούγιας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, δήλωσε ότι όλη η προδικασία σε βάρος του εντολέα του πάσχει από απόλυτη ακυρότητα καθώς ο κ. Λιγνάδης δεν κλήθηκε σε γραπτές ή προφορικές εξηγήσεις και κατά παράβαση του νόμου εκδόθηκε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης ενώ δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις που προβλέπονται. Όπως είπε ο κ. Κούγιας, για την έκδοση εντάλματος απαιτείται είτε να διαπράττονται αυτόφωρα αδικήματα είτε να κινδυνεύει με διαφυγή ο δράστης, παράγοντες που στην περίπτωση του εντολέα του δεν έχουν ισχύ.

Ο συνήγορος τόνισε πως ο κ. Λιγνάδης όχι μόνο δεν ήταν ύποπτος φυγής, αλλά αντίθετα και να εξεταστεί ζήτησε και έθεσε εαυτόν στην διάθεση των αρχών. Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, οι καταγγελίες που αφορούν τις δύο πράξεις βιασμού που αποδίδονται είναι ψευδείς , ενώ όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «είναι και οι δύο Αιγύπτιοι».

Μάλιστα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο συνήγορος ανέφερε για την πράξη βιασμού, που καταγγέλλεται ότι έλαβε χώρα στην Επίδαυρο στις 8 Αυγούστου 2015, ο εντολέας του μπορεί με στοιχεία και μαρτυρικές καταθέσεις να αποδείξει ότι βρισκόταν στο εξωτερικό μέχρι τις 10 του μήνα. Προς επίρρωση των ισχυρισμών του, προτείνει να εξεταστούν αύριο πριν την απολογία του συγκεκριμένα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφος, επιχειρηματίας και άλλοι που επιβεβαιώνουν τον καλλιτέχνη

«Με τη δεύτερη καταγγελία, που αφορά το 2010, είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα» συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας. Ο συνήγορος τόνισε ότι ο εντολέας του δεν αρνείται ότι γνώριζε τα πρόσωπα που τον καταγγέλλουν, ωστόσο αρνείται την κατηγορία του βιασμού αποδίδοντας την εμπλοκή του σε «φθόνο για την καλλιτεχνική του πορεία» αναφερόμενος και σε ηθικούς αυτουργούς.

Σύμφωνα με τον κ. Κούγια, όλη η υπόθεση αποτελεί «μία χοντροκομμένη κατασκευή» με στοιχεία «θολά και κόντρα στην κοινή λογική» για την οποία εφαρμόστηκε μία «ταχύτατη διαδικασία κατά ευθεία παράβαση της νομιμότητας».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 13 συλλήψεις από στοχευμένους αστυνομικούς ελέγχους

Δεκατρία άτομα συνελήφθησαν σε στοχευμένους ελέγχους στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ αυτών ένας 31χρονος κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, ένας 85χρονος για κλοπή κινητού και ένας 18χρονος αλλοδαπός για κατοχή κάνναβης χωρίς χαρτιά.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κοζάνη: 29χρονος συνελήφθη για όπλα, βεγγαλικά και ναρκωτικά

Στην Κοζάνη συνελήφθη 29χρονος μετά από αστυνομική έρευνα στο σπίτι του, όπου βρέθηκαν ναρκωτικά, όπλα και βεγγαλικά. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.
Τούρκοι αστυνομικοί σκηνή
ΔΙΕΘΝΗ

Ένταση και προσαγωγές στην Πρωτομαγιά της Κωνσταντινούπολης

Η Εργατική Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη φέτος χαρακτηρίστηκε από ένταση, μαζικές προσαγωγές και αστυνομικές επιχειρήσεις, σε αντίθεση με τις περισσότερο ειρηνικές και μαζικές συγκεντρώσεις που έγιναν σε άλλες τουρκικές πόλεις.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 58χρονου για επίθεση σε οδηγό ΙΧ στο κέντρο Αθήνας

Ένας 58χρονος συνελήφθη στο κέντρο της Αθήνας μετά από επεισόδιο μεταξύ οδηγών, όπου επιτέθηκε σε 38χρονο με γαλλικό κλειδί. Του ασκήθηκε δίωξη για παράβαση περί όπλων και πρόκληση σωματικών βλαβών.
Διαδήλωση στο κέντρο Αθήνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα λόγω απεργιών της Πρωτομαγιάς

Η Αστυνομία προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας λόγω των απεργιών της Πρωτομαγιάς, διακόπτοντας την κυκλοφορία γύρω από το Σύνταγμα, καθώς και στις οδούς Πανεπιστημίου και Σταδίου.
Αστυνομία Νέας Νότιας Ουαλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αυστραλία: Συγκρούσεις έξω από νοσοκομείο για υπόθεση δολοφονίας 5χρονης

Συγκρούσεις ξέσπασαν έξω από νοσοκομείο στο Άλις Σπρινγκς, όπου νοσηλεύεται άνδρας ύποπτος για τη δολοφονία 5χρονης. Ο 47χρονος προηγήθηκε λιντσαρίστηκε από κατοίκους προτού συλληφθεί, ανέφερε η αστυνομία.