ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC

Σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Από αύριο το πρωί, σε λειτουργία και οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών, έως 9 άτομα στα σπίτια στις γιορτές. Επικοινωνία εντός της ημέρας του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Από αύριο το πρωί, τίθενται σε λειτουργία και οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ενώ ξεκαθάρισε πως η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10μμ έως τις 5πμ θα ισχύει και για την παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και δεν θα επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχόμενων από δύο οικογένειες. 

«Το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού εξακολουθεί να χτυπά δυστυχώς ολόκληρη την Ευρώπη. Τα σταθερά υψηλά ποσοστά μόλυνσης του ιού υποχρεώνουν τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις όχι μόνο να διατηρήσουν αλλά να ενισχύσουν τους περιορισμούς», τόνισε ο κ. Πέτσας και ανέφερε ότι το χαρακτηριστικότερο παράδειγμα είναι η Γερμανία. 

«Το γεγονός αυτό κρούει μια μεγάλη καμπάνα κινδύνου για όλους μας», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «το επιδημιολογικό φορτίο στη χώρα μας εξακολουθεί να παραμένει βαρύ. Ταυτόχρονα συνεχίζεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας κι ακόμη περισσότερο στις ΜΕΘ καθώς οι διασωληνωμένοι συμπολίτες μας χθες ήταν 552».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι για τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία ισχύει ανώτατο όριο επιτρεπόμενων πελατών εντός του καταστήματος, ενώ για το click away δεν επιτρέπεται είσοδος εντός του καταστήματος ούτε πληρωμή με μετρητά, ούτε ουρά άνω των 9 ατόμων στην είσοδο.

Επιπλέον αυτών:

- Από αύριο το πρωί, τίθενται σε λειτουργία και οι υπηρεσίες περιποίησης νυχιών. Τα φαινόμενα «μαύρης εργασίας» και καταστρατήγησης των υγειονομικών μέτρων στον χώρο αυτό είναι δυστυχώς εκτεταμένα, όπως φαίνεται και με μια ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) το Σαββατοκύριακο. Για αυτό είναι προτιμότερο να λειτουργούν με κανόνες και υγειονομικά πρωτοκόλλα παρά ανεξέλεγκτα κατ' οίκον, είπε ο κ. Πέτσας, σημειώνοντας πως αναλυτικά στοιχεία για τους σχετικούς ΚΑΔ θα περιγράφουν με δελτίο τύπου του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων αργότερα σήμερα.

- Για την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δεν επιτρέπεται η συγκέντρωση σε σπίτια περισσοτέρων των 9 ατόμων προερχομένων από δύο οικογένειες, ενώ θα ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ έως τις 5 το πρωί».

Όσον αφορά τις εκκλησίες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι θα υπάρξει εντός της ημέρας επικοινωνία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο.

Σε σχέση με τα γενικά μέτρα, σημειώνεται ότι από χθες οι νυχτερινές μετακινήσεις επιτρέπονται έως τις 10 το βράδυ, αντί για τις 9 που ίσχυε πριν.

Περνώντας στο θέμα του εμβολιασμού, ο κ. Πέτσας επεσήμανε πως «συνεχίζεται η προετοιμασία προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για την ώρα του εμβολιασμού. Για τον σκοπό αυτόν, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το Σάββατο ευρεία σύσκεψη με την ηγεσία των εμπλεκόμενων Υπουργείων και υπηρεσιακούς παράγοντες. Εξετάστηκαν η προετοιμασία για την παραλαβή, την αποθήκευση και τη διανομή του εμβολίου, η εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών και η εξειδίκευση του τρόπου με τον οποίο οι πολίτες θα κλείνουν ραντεβού στα εμβολιαστικά κέντρα». 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Fotia Korinthia
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άμεση οικονομική στήριξη των πυρόπληκτων σε Κορινθία - Δυτική Αττική

Ο κ. Πέτσας ανέφερε ότι μετά από αυτές τις δαπάνες κοινωνικής προστασίας που θα χορηγήσει το υπουργείο Εσωτερικών, θα ακολουθήσει σειρά δαπανών από τα αρμόδια υπουργεία σχετικά με την αντιπλημμυρική θωράκιση των πληγεισών περιοχών, κ.α.
Petsas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ολικό lockdown ξανά για μια εβδομάδα, στόχος το άνοιγμα των σχολείων 11/1

Από αύριο Κυριακή, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα. Τέλος σε click away, βιβλιοπωλεία, κομμωτήρια, ΚΤΕΟ, κλείνουν οι εκκλησίες. Επανέρχεται η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 09.00 το βράδυ.