ΓΔ: 1482.43 1.23% Τζίρος: 89.73 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Υποχρεωτική αργία η 26η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

Υποχρεωτική αργία θα είναι η 26η Οκτωβρίου 2019, επέτειος της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστα Γιουτίκα.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Κώστας Γιουτίκας, ανακοίνωσε οτι η 26η Οκτωβρίου 2019, επέτειος της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης, ορίζεται ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας.

Στη σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι ισχύει η απόφαση της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης (ΦΕΚ 1558, τεύχος δεύτερο, 15/11/2005 – κανονιστική απόφαση Νομάρχη Θεσσαλονίκης 22/οικ.13248/21-10-2005), η οποία δεν έχει ανακληθεί έως σήμερα, για τον ορισμό της 26ης Οκτωβρίου ως ημέρας υποχρεωτικής αργίας για τα εμπορικά καταστήματα.

Η αργία της 26ης Οκτωβρίου συνεπώς -προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση-ισχύει για τους μισθωτούς όλων των επιχειρήσεων, εκμεταλλεύσεων και εργασιών, οι οποίες θα παραμείνουν κλειστές και οι οποίες βρίσκονται εντός των ορίων των δήμων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Η απόφαση αφορά στους εξής δήμους: Αμπελοκήπων - Μενεμένης(Αμπελόκηποι και Μενεμένη), Κορδελιού-Ευόσμου (Ελευθέριο-Κορδελιό και Εύοσμος), Καλαμαριάς, Νεάπολης-Συκεών (Άγιος Παύλος, Νεάπολη, Συκιές και Πεύκα), Παύλου Μελά (Σταυρούπολη, Πολίχνη και Ν. Ευκαρπία), Πυλαίας – Χορτιάτη (Πυλαία και Πανόραμα) και Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη και Τριανδρία).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

mosquito
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαμηλός ο κίνδυνος για τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Κ. Μακεδονία

Από τα πρώτα δεδομένα από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας τα οποία συγκεντρώθηκαν μέχρι χθες, καταγράφηκε μηδενική θετικότητα παρουσίας του ιού του Δυτικού Νείλου σε ακμαία κουνούπια.
parelasi-syntagma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με παρελάσεις και άλλα δρώμενα οι δήμοι της Αττικής τιμούν την 25η Μαρτίου

Οι πόλεις ήδη έχουν σημαιοστολιστεί, τα Δημαρχεία παραμένουν φωτισμένα και τις βραδινές ώρες, ορίστηκαν από τους δημάρχους οι τελετάρχες και σήμερα, 25η Μαρτίου από το πρωί, ξεκινά το επίσημο πρόγραμμα.
Apostolos Tzitzikostas
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιβαλλοντικό Παρατηρητήριο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας τόνισε ότι το Παρατηρητήριο θα δώσει τη δυνατότητα αφενός να καταγράφεται η πραγματική εικόνα των περιβαλλοντικών αναγκών, αφετέρου να σχεδιάζονται δράσεις θωράκισης του φυσικού περιβάλλοντος.
Nikos Hardalias, Nikos Xardalias
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ορίστηκε από τον Ν. Χαρδαλιά το νέο διοικητικό σχήμα της Περιφέρειας Αττικής

Στο νέο διοικητικό σχήμα, ορίστηκε για πρώτη φορά μετά την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση αναπληρωτής περιφερειάρχης, θέση στην οποία τοποθετήθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικού Τομέα Χριστίνα Κεφαλογιάννη.