Η σπατάλη τροφίμων μας αφορά όλους. Στην Ελλάδα, η σπατάλη τροφίμων συνυπάρχει, δυστυχώς, με υψηλά επίπεδα επισιτιστικής ανασφάλειας (1,4 εκατ. άτομα, 12,9% του πληθυσμού της χώρας, 2015). Τη δράση «Συμμαχία για τη Μείωση της Σπατάλης Τροφίμων», η οποία τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στηρίζει ενεργά ο Γρηγόρης.
Με στόχο την ανάπτυξη συνεργειών, ο Γρηγόρης ενώνει τις δυνάμεις του με τους υπόλοιπους Συμμάχους φορείς και επιχειρήσεις τροφίμων και εστίασης από όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, φορείς της ακαδημαϊκής & ερευνητικής κοινότητας συμβάλλοντας έτσι στην:
- Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την έκταση και τις επιπτώσεις της σπατάλης τροφίμων
- Κατάρτιση και εκπαίδευση για την πρόληψη και μείωση της σπατάλης τροφίμων
- Ανταλλαγή πληροφορίας και γνώσης
- Ανάδειξη και διάδοση καλών πρακτικών
- Προώθηση της έρευνας και καινοτομίας
- Διευκόλυνση και προώθηση της δωρεάς πλεονασμάτων τροφίμων για κοινωφελή σκοπό
- Συμβολή στη διαμόρφωση και εφαρμογή δημόσιας πολιτικής για την πρόληψη και μείωση της σπατάλης τροφίμων στην Ελλάδα
Ο Αναπληρωτής Δ/νων Σύμβουλος της εταιρίας Γρηγόρης, κ. Μίλτος Τριανταφύλλου δηλώνει: «Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε την πρωτοβουλία του Μπορούμε, που ένωσε όλους τους μεγάλους οργανισμούς & την ακαδημαϊκή κοινότητα σε μία κοινή προσπάθεια. Η σπατάλη τροφίμων πρέπει να σταματήσει σε όλα τα στάδια παραγωγής και κατανάλωσης, καθώς εκτός από την ανθρωπιστική πλευρά, έχει οικονομικές και περιβαλλοντικές πτυχές. Ο Γρηγόρης εδώ και χρόνια δουλεύει σε αυτή την κατεύθυνση, προσφέροντας στο τέλος της ημέρας τις αδιάθετες μερίδες φαγητού από τα καταστήματά του σε κοινωφελή ιδρύματα. Ευχόμαστε να ακολουθήσει όλη η Ελληνική Κοινωνία!»