ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:37:54
Φώτο: ΑΠΕ

Κ. Καραμανλής: Σε 3 κατευθύνσεις η στήριξη των πλημμυροπαθών της Εύβοιας

Η στήριξη των πλημμυροπαθών, η αποκατάσταση των υποδομών και η άμεση υλοποίηση σημαντικών έργων που έχουν προγραμματιστεί στην περιοχή οι κατευθύνσεις.

Στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της Εύβοιας, το οποίο περιλαμβάνει την παράκαμψη Χαλκίδας και Ψαχνών, καθώς και τις παρακάμψεις Βασιλικού και Αμαρύνθου, προχωρά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπως ανέφερε ο υπουργός Κώστας Καραμανλής, στην κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών επιτροπών που επεξεργάζονται το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για την κύρωση των δύο Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και την στήριξη των πληγέντων της Εύβοιας από τις πλημμύρες της 8ης και 9ης Αυγούστου.

«Το υπουργείο "έτρεξε" όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης να γίνουν άμεσα πράξη και να έχουν άμεση εφαρμογή» ανέφερε ο υπουργός Κώστας Καραμανλής.

Επισήμανε πως βρέθηκε άμεσα, αλλά και τις επόμενες εβδομάδες, στις πληγείσες περιοχές και μέσα σε μόνο 15 ημέρες διενεργήθηκαν 2.500 έλεγχοι σε πληγέντα κτίρια της περιοχής από τους μηχανικούς του υπουργείου, ενώ παραμένει ακόμα και σήμερα κλιμάκιο στην περιοχή για την ολοκλήρωση των τελευταίων ελέγχων. Αναφέρθηκε στο επίδομα των 5.000 ευρώ ανά κατοικία και 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση που δόθηκε στους πληγέντες άμεσα και χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Οι κατευθύνσεις στις οποίες κινούμαστε, ανέφερε ο υπουργός, είναι τρεις: Η στήριξη των πλημμυροπαθών, η αποκατάσταση των υποδομών και η άμεση υλοποίηση σημαντικών έργων που έχουν προγραμματιστεί στην περιοχή.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ραφήνα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρέμα Ραφήνας: Παράταση έως το 2027 και νέα «αγκάθια» στο έργο

Απαλλοτριώσεις, αρχαιολογικά και ανεπαρκής σχεδιασμός φέρνουν καθυστέρηση «με αναθεώρηση» για τον ανάδοχο του έργου, που έχει προβλεφθεί ήδη από τη σύμβαση για την κατασκευή του αεροδρομίου της Αθήνας.
Κωνσταντίνος Κυρανάκης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυρανάκης: Το 2025 σημειώθηκε η μεγαλύτερη μείωση θανατηφόρων τροχαίων

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης ανέφερε ότι το 2025 καταγράφηκαν 522 νεκροί σε τροχαία, ιστορικό χαμηλό. Οι θάνατοι μειώθηκαν κατά 21,5% σε σχέση με το 2024, με αυστηρότερους κανόνες και περισσότερους ελέγχους.
Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχέδιο Δράσης της Κυβέρνησης μετά το χθεσινό χάος στα αεροδρόμια

Με σχέδιο δράσης για την αναβάθμιση της αεροναυτιλίας απάντησε ο υπ. Υποδομών Χρ. Δήμας στο χθεσινό μπλάκ αουτ στα αεροδρόμια, προαναγγέλοντας ότι «θα πέσουν κεφάλια». Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση ζήτησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Κεντρικός πύργος αεροδρομίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απαρχαιωμένα συστήματα πίσω από το χθεσινό μπλακ άουτ στα αεροδρόμια

Αναζητούνται ακόμη τα αίτια του χθεσινού μπλακ άουτ στα αεροδρόμια, που προκάλεσε αλυσιδωτές καθυστερήσεις πτήσεων. Απαρχαιωμένα τα συστήματα της ελληνικής αεροναυτιλίας Με ραντάρ ηλικίας 25–30 ετών η εναέρια κυκλοφορία.
Πύργος Ελέγχου αεροδρομίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Υποδομών: Πρόβλημα με τις συχνότητες στο FIR Αθηνών, σταδιακή αποκατάσταση

Η ΥΠΑ ανακοίνωσε πρόβλημα με τις συχνότητες επικοινωνίας στο FIR Αθηνών, το οποίο επηρεάζει την ασφάλεια και τη λειτουργία των πτήσεων στον εναέριο χώρο. Απαραίτητες ενέργειες για επίλυση βρίσκονται σε εξέλιξη.