ΓΔ: 1469.25 0.37% Τζίρος: 78.31 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

Μητσοτάκης: Οι Ένοπλες Δυνάμεις θρηνούν ένα παλληκάρι που έπεσε στο καθήκον

«Οι συνθήκες της οδυνηρής απώλειας σίγουρα θα διαπιστωθούν. Αλλά τώρα, είναι ώρα περισυλλογής. Η σκέψη μου στρέφεται στην οικογένεια του λοχία που χάθηκε με το εθνόσημο στο στήθος. Η Πολιτεία θα βρίσκεται δίπλα της» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις και όλοι οι Έλληνες θρηνούν σήμερα ένα παλληκάρι που έπεσε στο καθήκον. Τον λοχία των αλεξιπτωτιστών μας, που τραυματίστηκε θανάσιμα σε μια απαιτητική νυχτερινή άσκηση» αναφέρει σε ανάρτησή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του ΕΠΟΠ λοχία (ΠΖ) Κ.Μ.

«Γνωρίζω καλά τις προσπάθειες των ενστόλων μας να αποφεύγονται τα ατυχήματα με αυστηρά μέτρα ασφαλείας στις μονάδες. Η εκπαίδευση όμως είναι επίπονη ώστε να κρατά το στράτευμα αξιόμαχο. Και, δυστυχώς, εκεί καραδοκεί και ο κίνδυνος.

Οι συνθήκες της οδυνηρής απώλειας σίγουρα θα διαπιστωθούν. Αλλά τώρα, είναι ώρα περισυλλογής. Η σκέψη μου στρέφεται στην οικογένεια του λοχία που χάθηκε με το εθνόσημο στο στήθος. Η Πολιτεία θα βρίσκεται δίπλα της» προσθέτει ο πρωθυπουργός.

Επίσης σημειώνει ότι μίλησε με τον αδελφό του λοχία, που ανήκει επίσης στις επίλεκτες δυνάμεις. «Και ένιωσα διπλά λυπημένος. Αλλά και διπλά υπερήφανος. Από αυτόν, και όλους τους συναδέλφους του, ένα μόνο ζητώ: Κάντε το πένθος για τον χαμένο συμπολεμιστή, θάρρος και πείσμα για την υπεράσπιση της πατρίδας. Θα είναι η καλύτερη τιμή στη μνήμη του», προσθέτει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

energeia-reuma
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έρχεται νέο τιμολόγιο ενέργειας για τις πολύτεκνες οικογένειες

Ο Κ. Μητσοτάκης σε συνάντηση με μέλη της ανώτατης συνομοσπονδίας πολυτέκνων Ελλάδος ενημέρωσε πως έχει ήδη δρομολογηθεί το νέο ειδικό τιμολόγιο και έχει στόχο να μειωθεί δραστικά το ενεργειακό κόστος των πολυτέκνων.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κ. Μητσοτάκης: Η αύξηση των συντάξεων το 2023 θα ξεπεράσει το 7%

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην αλλαγή του τρόπου λειτουργίας του ΕΦΚΑ σημειώνοντας ότι μια στις έξι κύριες συντάξεις σήμερα εκδόθηκαν τους τελευταίους 22 μήνες και πλέον μπορούν να εκδίδονται κύριες συντάξεις σε διάστημα δυο μηνών.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύσκεψη υπό τον Κυρ. Μητσοτάκη για την αντιπυρική περίοδο, τα νέα μέτρα

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την προετοιμασία και τις ενέργειες που έχουν γίνει συνολικά, με εκτενείς προληπτικούς καθαρισμούς και απομάκρυνση συσσωρευμένης καύσιμης βιομάζας από ευαίσθητα δασικά οικοσυστήματα.
Kyriakos Mitsotakis, Kyvernisi
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συλλυπητήρια του πρωθυπουργού για την απώλεια του Οδυσσέα Κυριακόπουλου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει λόγο για έναν άξιο Έλληνα και ολοκληρωμένο πολίτη που συνδύαζε τον αθόρυβο πατριωτισμό και την προσφορά στην τέχνη με την ανώνυμη βοήθεια προς τον αδύναμο συνάνθρωπο.