ΓΔ: 2584.74 -0.73% Τζίρος: 190.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:21:38
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας

Θεσσαλονίκη: Συμπληρωματική απολογία 24χρονου για τη φονική επίθεση

Ο 24χρονος που οδηγήθηκε στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στη φονική επίθεση, τονίζοντας ότι δεν γνώριζε για την προγραμματισμένη χρήση του διαμερίσματος, ενώ με τον 25χρονο δήλωσε πως γνωρίζονταν από το πανεπιστήμιο.

Συμπληρωματική απολογία ενώπιον της ανακρίτριας Θεσσαλονίκης έδωσε ο 24χρονος που κατηγορείται για τη φονική επίθεση με γκαζάκια, στην οποία έχασε τη ζωή της η Βάγια Νέστορα, μητέρα της πολιτεύτριας της ΝΔ Αφροδίτης Νέστορα.

Ο κατηγορούμενος είναι φοιτητής και ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που χρησιμοποιήθηκε πριν και μετά την επίθεση. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ίδιος φέρεται να παρέδωσε τα κλειδιά του σπιτιού στον 25χρονο συγκατηγορούμενό του, ο οποίος στη συνέχεια τα έδωσε στο φερόμενο επιχειρησιακό ζευγάρι, έναν 29χρονο και μία 26χρονη.

Η συμπληρωματική απολογία πραγματοποιήθηκε κατόπιν κλήσης της ανακρίτριας, στο πλαίσιο της αναβάθμισης επιμέρους πράξεων του κατηγορητηρίου που συνδέονται με τρομοκρατικές ενέργειες και επισύρουν βαρύτερες ποινές. Αντίστοιχες απολογίες είχαν προηγηθεί από τους δύο κατηγορούμενους ως φυσικούς δράστες, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να απολογηθεί και ο 25χρονος με την ίδια διαδικασία. Όλοι οι εμπλεκόμενοι παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι από τον περασμένο Ιούλιο, όταν και συνελήφθησαν.

Ο 24χρονος που μετήχθη το πρωί στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης επέμεινε στην πλήρη άρνηση ως προς την εμπλοκή του στη φονική επίθεση, υποστηρίζοντας ότι δεν γνώριζε τον πραγματικό σκοπό για τον οποίο επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί το εγκαταλελειμμένο διαμέρισμα. Ως προς τη σχέση του με τον 25χρονο επανέλαβε ότι γνωρίζονταν από το Πανεπιστήμιο.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο 24χρονος επέστρεψε στις φυλακές. Ενόψει της μεταγωγής του, ελήφθησαν ενισχυμένα αστυνομικά μέτρα στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης.

Οι βαρύτατες κατηγορίες που αποδίδονται σε όλους αφορούν, μεταξύ άλλων, τις πράξεις της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της τρομοκρατικής οργάνωσης, της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών και του εμπρησμού.

Στην ίδια δικογραφία περιλαμβάνονται και οι δύο εμπρηστικές επιθέσεις με γκαζάκια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της ίδιας μέρας (1η Ιουλίου) στις οικίες του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης, Ζήση Ιωακείμοβιτς, και του πρώην βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη. Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για την ταυτοποίηση των δραστών βρίσκονται σε εξέλιξη.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άδειο δικαστήριο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

39χρονος στη Θεσσαλονίκη καταδικάστηκε για διάδοση ερωτικών βίντεο πρώην

Στη Θεσσαλονίκη, 39χρονος καταδικάστηκε σε 3 χρόνια φυλάκιση με αναστολή για δημοσιοποίηση προσωπικού ερωτικού υλικού της πρώην συντρόφου του. Το δικαστήριο του αναγνώρισε ελαφρυντικό πρότερου σύννομου βίου.
Λεωφόρος με αυτοκίνητα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ξεκινούν 19/10 οι ασφαλτοστρώσεις στον ΠΑΘΕ

Ασφαλτοστρώσεις στον ΠΑΘΕ θα γίνουν 19-22 Οκτωβρίου, με αποκλεισμό αριστερής και μεσαίας λωρίδας προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε συγκεκριμένα τμήματα. Η κυκλοφορία θα διεξάγεται από τη δεξιά λωρίδα. Μέτρα από την Τροχαία Θεσσαλονίκης.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Νέα απολογία από τον 24χρονο για τη φονική επίθεση στο σπίτι Νέστορα

Συμπληρωματική απολογία έδωσε ο 24χρονος φοιτητής, ιδιοκτήτης του διαμερίσματος που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση με γκαζάκια στη Θεσσαλονίκη. Η υπόθεση συσχετίζεται με τρομοκρατικές ενέργειες και αυστηρότερες ποινές.
Σταθμός Μετρό Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

24ωρο δρομολόγιο Μετρό Θεσσαλονίκης το Σάββατο 17/10 λόγω Ευρωπαϊκής Νύχτας

Το Μετρό Θεσσαλονίκης και επιλεγμένες λεωφορειακές γραμμές θα λειτουργούν όλο το 24ωρο το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2026, για την «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα», προάγοντας την ασφαλή επιστροφή χωρίς κατανάλωση αλκοόλ από οδηγούς.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ελεύθερη η 54χρονη με τα 200 ζώα, έρευνα για τις συνθήκες

Ελεύθερη με εντολή εισαγγελέα αφέθηκε η 54χρονη που συνελήφθη στη Θέρμη, όπου βρέθηκαν 200 ζώα στο σπίτι της. Διεξάγεται προκαταρκτική έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης και ευζωίας των ζώων.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 18χρονου διακινητή με επεισόδια στην Εγνατία

Ένας 18χρονος από το Πακιστάν συνελήφθη στην Εγνατία Οδό να μεταφέρει παράνομα τέσσερις Αφγανούς, με έναν κρυμμένο στο πορτ μπαγκάζ. Κατά την καταδίωξη προσέκρουσε σε περιπολικά και προσπάθησε να διαφύγει πεζός.