Ισχυρή βροχόπτωση πλήττει διάφορες περιοχές της δυτικής Αττικής, προκαλώντας πλημμυρικά φαινόμενα και την ανάγκη για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Αστυνομία. Οι έντονες βροχές επηρεάζουν σημαντικά τη λειτουργία του οδικού δικτύου, δημιουργώντας προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών.
Ειδικότερα, έχουν τεθεί σε εφαρμογή εκτροπές κυκλοφορίας στην οδό Ήμερου Πεύκου στο Πικέρμι, στην Παλιά Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου στην περιοχή των Μεγάρων, όπου γίνεται αντιδρόμηση, καθώς και στην οδό Ομηρίδου Σκυλίτση στον Πειραιά, στο ρεύμα προς λεωφόρο Ποσειδώνος.
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, μέχρι τις 22.00 καταγράφηκαν μεγάλα ύψη βροχής στη Σιμωνόπετρα και στη Μεγίστη Λαύρα του Αγίου Όρους, με ποσότητες που ξεπέρασαν τα 100 χιλιοστά. Στο Πέραμα Αττικής ο ημερήσιος υετός έφτασε τα 85mm, ενώ σε άλλες περιοχές όπως η Παλαιοκούνδουρα Μάνδρας και η Σαλαμίνα, ο υετός ξεπέρασε τα 60 χιλιοστά.
Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες της Επιτροπής Εκτίμησης Κινδύνου, που συνεδρίασε παρουσία του υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελου Τουρνά, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έως την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026. Οι συνθήκες θα συνοδεύονται τοπικά από θυελλώδεις ανέμους και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή σε συγκεκριμένες περιοχές.
Προειδοποιήσεις έχουν εκδοθεί για την Εύβοια, τις όμορες περιοχές, αλλά και για την Αττική, κυρίως από το βράδυ της Τρίτης προς την Τετάρτη, λόγω καταιγίδων και ισχυρών ανέμων. Αυξημένη επαγρύπνηση συστήνεται επίσης για τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τη Σάμο, την Ικαρία και τα Δωδεκάνησα, όπου αναμένονται βόρειοι άνεμοι έντασης 8-10 μποφόρ.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει θέσει σε κατάσταση κινητοποίησης Red Code μέχρι την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2026, τις Περιφέρειες Εύβοιας, Σποράδων, Αττικής, Νοτίου Αιγαίου, Κρήτης, Σάμου, Ικαρίας και Πελοποννήσου.