Σημαντική πρόοδος σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη όσον αφορά την εξιχνίαση υποθέσεων κλοπών και απατών, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. Μετά από στοχευμένες έρευνες σε διάφορες περιοχές της πόλης, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να διαλευκάνουν σειρά περιστατικών που είχαν σημειωθεί το προηγούμενο διάστημα.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Χαριλάου - Αναλήψεως εξιχνίασαν δύο απάτες, στις οποίες οι δράστες παρουσιάστηκαν ως λογιστής και ως υπάλληλος του ΔΕΔΔΗΕ. Όπως έγινε γνωστό, ταυτοποιήθηκαν ως δράστες μία 31χρονη γυναίκα και ένας 24χρονος άνδρας. Οι δύο φέρονται να απέσπασαν, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2026, συνολικά κοσμήματα αξίας περίπου 35.000 ευρώ και 6.100 ευρώ σε μετρητά.
Επιπλέον, από την ίδια υπηρεσία σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος 20χρονου αλλοδαπού για απόπειρα κλοπής από οικία, καθώς και εναντίον νεαρής γυναίκας για διάρρηξη κατοικίας, από την οποία φέρεται να αφαίρεσε κοσμήματα αξίας περίπου 3.000 ευρώ. Τα αδικήματα αυτά τελέστηκαν από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους.
Παράλληλα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πυλαίας - Χορτιάτη συνέταξαν δικογραφία σε βάρος επτά ατόμων, ηλικίας από 16 έως 76 ετών. Οι κατηγορίες αφορούν πέντε κλοπές από καταστήματα, αυτοκίνητα και δημόσιους χώρους, αλλά και μία απάτη με υπολογιστή, που διαπράχθηκαν από τον Οκτώβριο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2026. Μεταξύ των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν ήταν χρήματα, προϊόντα, κοσμήματα και προσωπικά έγγραφα.
Όλες οι δικογραφίες πρόκειται να υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τις περαιτέρω δικαστικές ενέργειες.