ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
Πυρκαγιά σε δάσος

Υπό έλεγχο η φωτιά στη χαμηλή βλάστηση στην Καλλονή Λέσβου

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην Καλλονή Λέσβου το βράδυ της Τρίτης. Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες, 8 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα και υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στην Καλλονή Λέσβου, σύμφωνα με ενημέρωση της πυροσβεστικής. Η φωτιά ξέσπασε χθες το βράδυ, περίπου στις 20:00, και αμέσως κινητοποιήθηκαν 25 πυροσβέστες, μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 12ης ΕΜΟΔΕ και 8 οχήματα για την κατάσβεσή της.

Στην επιχείρηση συνέδραμαν και υδροφόρες από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ), συμβάλλοντας στον περιορισμό της πυρκαγιάς.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ταγαράς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΤΕΕ αποχαιρετά τον Νίκο Ταγαρά, σημαντικό μηχανικό και πολιτικό

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο τεχνικός κόσμος αποχαιρετούν με θλίψη τον Νίκο Ταγαρά, πολιτικό μηχανικό και υφυπουργό, που έφυγε από τη ζωή στις 29 Μαΐου σε ηλικία 70 ετών. Μάχιμος μηχανικός και ουσιαστικός πολιτικός.
Φωτιά στην Πάτρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην περιοχή Κασσιτερά Ροδόπης

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κασσιτερά Ροδόπης. Επιχειρούν 30 πυροσβέστες, πεζοπόρα τμήματα, 7 οχήματα, εναέρια μέσα και υδροφόρες του Δήμου Μαρωνείας-Σαπών. Δεν απειλείται κατοικημένη περιοχή.
Τεχνητή νοημοσύνη πρόσωπο
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Eλληνίδα καθηγήτρια του MIT μελετά την ενέργεια στα data centers μέσω AI

Η Χριστίνα Δελημήτρου και η ομάδα της στο MIT αξιοποιούν τη μηχανική μάθηση για να κάνουν τα data centers πιο αποδοτικά και βιώσιμα, αντιμετωπίζοντας τις ενεργειακές προκλήσεις που συνοδεύουν την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.
Δεξαμενόπλοιο με κοντέινερ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Η τεχνολογία φέρνει ξανά ιστία σε εμπορικά πλοία, έως 25% εξοικονόμηση καυσίμων

Μέσα σε έναν χρόνο, τα εμπορικά πλοία που αξιοποιούν την αιολική ενέργεια μπορεί να φτάσουν τα 200, με στόχο τη μείωση κατανάλωσης καυσίμων και εκπομπών, ενώ η εξοικονόμηση αγγίζει το 25%, σύμφωνα με IWSA και DNV.
Ιχθυοκαλλιέργεια σε θάλασσα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η υδατοκαλλιέργεια αποφέρει 672 εκατ. ευρώ και ενισχύει την ευζωία των ψαριών

Η ευημερία των εκτρεφόμενων ψαριών είναι κρίσιμη για τη βιωσιμότητα και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, η οποία ξεχωρίζει στις εξαγωγές, με την Ελλάδα να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ευρωπαϊκή έρευνα του κλάδου.