ΓΔ: 2613.49 1.22% Τζίρος: 290.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:18
αναμμένο κερί πένθους

Το τελευταίο αντίο στην Όλγα Γκάλη στη Θεσσαλονίκη

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρέτησαν τη δημοσιογράφο Όλγα Γκάλη, που έφυγε σε ηλικία 58 ετών, μετά από γενναία μάχη με τον καρκίνο. Παρόντες στην τελετή εκπρόσωποι πολιτικής και δημοσιογραφίας.

Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι αποχαιρέτησαν τη δημοσιογράφο Όλγα Γκάλη, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο.

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων και Αγίου Εφραίμ Πεύκων, παρουσία του βουλευτή της ΝΔ Δημήτρη Κούβελα, του προέδρου της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ) Γιάννη Βοϊτσίδη και του πρώην προέδρου του ΤΕΕ/ΤΚΜ Σάκη Τζακόπουλου. Στεφάνια απέστειλαν ο ΥΜΑΘ Κωσταντίνος Γκιουλέκας και η ΕΣΗΕΜ-Θ.

Επικήδειοι εκφωνήθηκαν από τη γενική γραμματέα της ΕΣΗΕΜ-Θ και προσωπική φίλη της εκλιπούσας, Ειρήνη Τσαρούχα, και από τη Βαρβάρα Καζαντζίδου εκ μέρους της οικογένειας του ΑΠΕ-ΜΠΕ, όπου η Όλγα Γκάλη εργάστηκε τα τελευταία χρόνια. Οι ομιλήτριες τόνισαν το θάρρος της απέναντι στην ασθένεια και την αφοσίωσή της στη δημοσιογραφία.

Η Ειρήνη Τσαρούχα επισήμανε ότι η Όλγα Γκάλη, σε όλη την επαγγελματική της πορεία, ανέδειξε τι σημαίνει μάχιμη, έντιμη και ασυμβίβαστη δημοσιογραφία. «Αποτίουμε φόρο τιμής σε μια δημοσιογράφο που τίμησε τον κλάδο μας, αποτελώντας υπόδειγμα ήθους και επαγγελματισμού για όλους μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Βαρβάρα Καζαντζίδου, εκπροσωπώντας το ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε: «Η Όλγα θα είναι πάντα ένα κομμάτι του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα υπάρχει στις αναμνήσεις μας και στις ιστορίες που θα λέμε και θα ξαναλέμε. Και είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι δεν φεύγουν εντελώς όσο υπάρχουν άλλοι που τους θυμούνται, που τους αγαπούν και που συνεχίζουν να μιλούν για αυτούς».

Η Όλγα Γκάλη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1968 και διέγραψε πολυετή πορεία στα δημοτικά ΜΜΕ της πόλης (TV100, FM100), στο εκδοτικό συγκρότημα «Μακεδονία-Θεσσαλονίκη», καθώς και σε εφημερίδες όπως «Εγνατία», «Ελληνικός Βορράς», «Θεσσαλονίκη», «Τύπος Θεσσαλονίκης», «Πρώτο Θέμα» και «Καρφίτσα». Εργάστηκε επίσης σε τοπικούς ειδησεογραφικούς ιστοτόπους και διατηρούσε μακρά συνεργασία με κυπριακά μέσα.

Ήταν παντρεμένη με τον δημοσιογράφο Κλείτο Καρκανιά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας κτίριο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΑΜΑΚ: Νέες συνεργασίες με πανεπιστήμια Αλβανίας και Μαυροβουνίου

Η Αντιπρύτανις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Σταυρούλα Μαυρογένη, πραγματοποίησε επαφές σε Μαυροβούνιο και Αλβανία, ενισχύοντας τη διεθνή εξωστρέφεια και τις ακαδημαϊκές συνεργασίες, στο πλαίσιο βαλκανικής περιοδείας του ΥΠΕΣ.
Μαργαρίτης Σχοινάς ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχοινάς στη Νέα Μηχανιώνα: Συνάντηση με αλιείς για το μέλλον της αλιείας

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μ. Σχοινάς, επισκέφτηκε τους αλιείς στη Νέα Μηχανιώνα, όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου, με έμφαση στο κόστος πετρελαίου και τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για στήριξη.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 22χρονης στο αεροδρόμιο Μακεδονία για εισαγωγή κάνναβης

22χρονη αλλοδαπή συνελήφθη στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης, μεταφέροντας 18,65 κιλά ακατέργαστης κάνναβης SKUNK από Βαρκελώνη ως μέλος διεθνικής σπείρας. Κατασχέθηκαν τα ναρκωτικά, 150 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αστυνομικός στη Θεσσαλονίκη καβγάδισε με πολίτη και άφησε τον εξοπλισμό του

Ένταση επικράτησε στη Θεσσαλονίκη όταν πολίτης διαπληκτίστηκε με αστυνομικό για κλήση στάθμευσης. Ο αστυνομικός αφαίρεσε ζώνη και όπλο, αλλά παριστάμενοι και συνάδελφός του απέτρεψαν την κλιμάκωση. Διατάσσεται ΕΔΕ.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη Έλληνα στην Αλεξανδρούπολη για πλαστά νομίσματα

Συνελήφθη άνδρας στην Αλεξανδρούπολη με 54 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ. Στην κατοχή και το όχημά του βρέθηκαν επίσης γνήσια χαρτονομίσματα και δύο κινητά. Ο συλληφθείς οδηγείται στον εισαγγελέα.
Τοπίο στη Χαλκιδική
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χαλκιδική: Ενισχυμένη η παρουσία της στις αγορές Αιγύπτου και Τουρκίας

Ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής φιλοξένησε τον Οκτώβριο δύο αποστολές τουριστικών πρακτόρων από Αίγυπτο και Τουρκία, προβάλλοντας τη Χαλκιδική και ενισχύοντας τις προοπτικές προσέλκυσης επισκεπτών και νέων συνεργασιών.