ΓΔ: 2705.9 0.31% Τζίρος: 24.14 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:56:36
Πυρκαγιά σε δάσος

Συνελήφθη 59χρονος στη Δράμα για πρόκληση δασικής πυρκαγιάς

Πυρκαγιά σε δασική περιοχή της Δράμας προκλήθηκε από κάρβουνα σε ποιμνιοστάσιο. Συνελήφθη 59χρονος για εμπρησμό από αμέλεια, ενώ του επιβλήθηκε πρόστιμο 2.300 ευρώ. Κάηκαν περίπου 20 στρέμματα μικτού δάσους.

Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το απόγευμα σε δασική περιοχή της Δράμας φέρεται να προκλήθηκε από υπολείμματα πυρακτωμένων κάρβουνων σε αύλειο χώρο ποιμνιοστάσιου. Ως υπαίτιος για τον εμπρησμό από αμέλεια συνελήφθη 59χρονος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Το περιστατικό σημειώθηκε στη θέση «Χιονοβούνι», στην περιοχή της Πλατανιάς του Δήμου Παρανεστίου. Η φωτιά εξαπλώθηκε γρήγορα σε μικτό δάσος με κέδρα, πλατύφυλλα, πουρνάρια και ξηρά χόρτα, καταστρέφοντας συνολικά περίπου 20 στρέμματα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των Ανακριτικών Τμημάτων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του 59χρονου, στον οποίο επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 2.300 ευρώ.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Πυρκαγιά σε δάσος
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε χαμηλή βλάστηση στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης

Πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο Νέο Ρύσιο Θεσσαλονίκης. Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες, 9 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα, ένα ελικόπτερο κι ένα αεροσκάφος, ενώ ο Δήμος Θέρμης συνδράμει με υδροφόρες.
Δάσος ελάτης Χαλκιδικής
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Χαλκιδική: Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση λόγω κινδύνου πυρκαγιάς

Απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει αύριο, Τρίτη 8/9, από 8 το πρωί έως 8 το βράδυ σε δασικές περιοχές της Χαλκιδικής, λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (Δείκτης 3). Αφορά τη χερσόνησο Κασσάνδρας, «Κορυφογραμμή», «Αράπης» και «Χαλκοβούνι».
Πυρκαγιά σε ύπαιθρο Αθήνας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενισχύονται οι δυνάμεις στη φωτιά Δροσοπηγής – Κυκλοφοριακές αλλαγές

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στη φωτιά στη Δροσοπηγή Αφιδνών, με 92 πυροσβέστες, 7 πεζοπόρα τμήματα, 23 οχήματα, 2 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα και συνδρομή του Δήμου Ωρωπού με υδροφόρες.