ΓΔ: 2610.22 0.26% Τζίρος: 296.92 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
businessdaily-Fotia-Pyrkagia-Eyvoia
Φωτο: SOOC

Αυξήθηκαν οι πυροσβέστες στη φωτιά της Μακρυκάπας Ευβοίας

Ενισχυμένες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στη φωτιά στη Μακρυκάπα Εύβοιας, με 70 πυροσβέστες, 27 οχήματα, 5 εναέρια μέσα και συνδρομή του δήμου. Μήνυμα 112 καλεί για εκκένωση της Τριάδας προς Ψαχνά.

Ενισχύονται οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στη μεγάλη πυρκαγιά η οποία ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Μακρυκάπα της Εύβοιας. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 14:30 και αντιμετωπίζεται με σημαντική κινητοποίηση επίγειων και εναέριων μέσων.

Συγκεκριμένα, στο σημείο επιχειρούν πλέον 70 πυροσβέστες, τρεις ομάδες πεζοπόρων της 4ης και 20ης ΕΜΟΔΕ, καθώς και 27 οχήματα. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονίζει τις επιχειρήσεις από αέρος.

Παράλληλα, ο Δήμος Διρφύων - Μεσσαπίων έχει κινητοποιηθεί για να συνδράμει το έργο της Πυροσβεστικής, διαθέτοντας υδροφόρες ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Υπενθυμίζεται ότι στις 15:11 εστάλη μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους της περιοχής Τριάδα, καλώντας τους να απομακρυνθούν προς τα Ψαχνά και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. «Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Τριάδα απομακρυνθείτε προς Ψαχνά. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ταγαράς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΤΕΕ αποχαιρετά τον Νίκο Ταγαρά, σημαντικό μηχανικό και πολιτικό

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο τεχνικός κόσμος αποχαιρετούν με θλίψη τον Νίκο Ταγαρά, πολιτικό μηχανικό και υφυπουργό, που έφυγε από τη ζωή στις 29 Μαΐου σε ηλικία 70 ετών. Μάχιμος μηχανικός και ουσιαστικός πολιτικός.
Πυρκαγιά σε δάσος
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: 20 εκατ. στρέμματα κάηκαν μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου

Η Ινδονησία θα δεχθεί βοήθεια από Μαλαισία και Σιγκαπούρη για τις πυρκαγιές που κατέκαψαν σχεδόν 20 εκατ. στρέμματα φέτος, σημειώνοντας αύξηση 38% σε σχέση με το 2019, σύμφωνα με στοιχεία της Nusantara Atlas.
Σάκης Αρναούτογλου ομιλία Ευρωκοινοβούλιο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σ. Αρναούτογλου: Βαριά γραφειοκρατία και κόστος για μικρές επιχειρήσεις από νέους κανόνες ΕΕ

Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σάκης Αρναούτογλου, επισήμανε στην Ευρωβουλή τις υπερβολικές γραφειοκρατικές επιβαρύνσεις για τις μικρές επιχειρήσεις λόγω των κανόνων διαχείρισης συσκευασιών, ζητώντας άμεσες διορθώσεις.
υδρογόνο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μπαοτού της Εσωτερικής Μογγολίας οδηγεί στην πράσινη υδρογονοκίνηση

Η Εσωτερική Μογγολία, που στηριζόταν στον άνθρακα, πλέον παράγει πράσινο υδρογόνο από ΑΠΕ, καθώς στην Κίνα αναπτύσσονται εμπορικής κλίμακας έργα υδρογόνου, με στήριξη της κυβέρνησης και 41 νέα πιλοτικά προγράμματα από το 2025.