ΓΔ: 2603.34 -0.39% Τζίρος: 180.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα

Σύλληψη 68χρονου «Vor V Zakone» στην Κομοτηνή με οπλισμό

Συνελήφθη στην Κομοτηνή 68χρονος αλλοδαπός με τίτλο «Vor V Zakone», καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν όπλα, χειροβομβίδα, πυρομαχικά και άλλα αντικείμενα. Η επιχείρηση έγινε από την αστυνομία μετά από αξιοποίηση πληροφοριών.

Στην Κομοτηνή συνελήφθη 68χρονος αλλοδαπός, ο οποίος φέρεται να κατέχει τον τίτλο «Vor V Zakone», γνωστό ως «Thief in Law», που αποδίδεται σε υψηλόβαθμα στελέχη του ρωσόφωνου οργανωμένου εγκλήματος. Στην κατοχή του εντοπίστηκαν πιστόλι, χειροβομβίδα, πυρομαχικά και άλλα αντικείμενα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος. Έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι του 68χρονου, παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής Αρχής.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Γραφείου Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, καθώς και Επιχειρησιακές Ομάδες του Τμήματος Πληροφοριών και Ειδικών Δράσεων.

Κατά την έρευνα, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι με γεμιστήρα που περιείχε επτά φυσίγγια, μία χειροβομβίδα με τον πυροκροτητή της, ένας εφεδρικός γεμιστήρας πιστολιού με φυσίγγιο, 66 φυσίγγια και δύο φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, μεταλλικό ξιφίδιο με θήκη και δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, ο 68χρονος είχε στο παρελθόν κατηγορηθεί στη Γερμανία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Μετά τη σύλληψή του, οδηγείται στον αρμόδιο εισαγγελέα πρωτοδικών.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ρουμάνος ρασοφόρος συνελήφθη για οδήγηση χωρίς δίπλωμα

Στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής συνελήφθη 44χρονος Ρουμάνος ρασοφόρος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα για οδήγηση χωρίς δίπλωμα. Εντοπίστηκε καθ’ οδόν προς το Άγιο Όρος το περασμένο Σάββατο.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Τέσσερις ανήλικοι στον ανακριτή για ληστεία στη Νεάπολη

Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθησαν τέσσερις 13χρονοι για απόπειρα ληστείας δύο 12χρονων στη Νεάπολη. Κατηγορούνται για ληστεία και οπλοφορία, ενώ δύο κηδεμόνες τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Καταδίκη επεισοδίων – Ευθύνη σε ακροαριστερές και εγκληματίες

Ο Εμανουέλ Μακρόν καταδίκασε τα βίαια επεισόδια σε Παρίσι και άλλες πόλεις, τα αποδίδει σε ακροαριστερές ομάδες και εγκληματίες. Τονίζει πως τίποτα δεν τα δικαιολογεί και υπόσχεται στήριξη στους πληγέντες και τιμωρία στους υπαίτιους.
Αστυνομική κορδέλα εγκλήματος
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Έρευνα για παραβίαση φράκτη στο αεροδρόμιο της Λειψίας

Η γερμανική αστυνομία διερευνά παραβίαση του περιμετρικού φράκτη στο αεροδρόμιο Λειψίας, πιθανώς από όχημα. Έρευνες ξεκίνησαν χθες βράδυ. Τον Αύγουστο εντοπίστηκε drone με εκρηκτικά, περιστατικό που η Ρωσία αρνήθηκε πως προκάλεσε.
Αστυνομικό όχημα Ελλάδα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλληψη 37χρονου στη Φλώρινα για ένταξη σε ιταλική εγκληματική οργάνωση

Στη Φλώρινα συνελήφθη 37χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις Ιταλικές Αρχές για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ένοπλη ληστεία στην Ιταλία.