ΓΔ: 2188.68 -0.55% Τζίρος: 284.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Φώτο: ΑΠΕ

Έξι έργα ανάπλασης σε δήμους της Θεσσαλονίκης αξίας εννέα εκατ.

Τα έργα θα γίνουν με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ΕΣΠΑ, μετά από απόφαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης.

Έξι έργα ανάπλασης και ενίσχυσης του πρασίνου, ύψους εννέα εκατ. ευρώ, εγκρίθηκαν ομόφωνα στη διάρκεια συνεδρίασης της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης και θα υλοποιηθούν σε τέσσερις δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Από δύο έργα θα γίνουν στους δήμους Αμπελοκήπων - Μενεμένης και Καλαμαριάς και από ένα στους δήμους Θεσσαλονίκης και Κορδελιού - Ευόσμου, ύστερα από σχετική εισήγηση της αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Βούλας Πατουλίδου.

Πιο αναλυτικά, τα έργα αφορούν την προμήθεια οχημάτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, ηλεκτρικών οχημάτων και σταθμών φόρτισης του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου (324.000 ευρώ), την ανάπλαση του πάρκου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Μ. Μπότσαρη και Ηλέκτρας του δήμου Θεσσαλονίκης (884.000 ευρώ), την ανακατασκευή του πάρκου Πασσαλίδη και τον εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού του δήμου Καλαμαριάς (1.096.000 ευρώ).

Τα άλλα δύο έργα που δρομολογούνται να γίνουν στον δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης είναι η βιοκλιματική αναβάθμιση συνοικισμού Αγίου Νεκταρίου (4.210.000 ευρώ) και οι πράσινες διαδρομές  (2.500.000 ευρώ).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αγρότες με τρακτέρ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία αγροτών για το υψηλό κόστος παραγωγής

Περίπου 35 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν από αγρότες στα Μάλγαρα διαμαρτυρόμενοι για το αυξημένο κόστος παραγωγής. Στάθμευσαν σε παράδρομο του ΠΑΘΕ προς Θεσσαλονίκη, χωρίς να εμποδίζουν την κυκλοφορία.
Περιπολικό Ελληνικής Αστυνομίας
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: 13 συλλήψεις από στοχευμένους αστυνομικούς ελέγχους

Δεκατρία άτομα συνελήφθησαν σε στοχευμένους ελέγχους στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ αυτών ένας 31χρονος κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία, ένας 85χρονος για κλοπή κινητού και ένας 18χρονος αλλοδαπός για κατοχή κάνναβης χωρίς χαρτιά.
Ασθενοφόρο ΕΚΑΒ εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Αγοράκι συρράφηκε σε παιδοχειρουργική μετά από τραυματισμό

Ένα 5χρονο αγόρι τραυματίστηκε στο δάχτυλο στο 14ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου και μεταφέρθηκε στο Παπαγεωργίου. Υποβλήθηκε σε χειρουργείο και πήρε εξιτήριο το πρωί, αφού το τραύμα αποκαταστάθηκε επιτυχώς.
Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης εξωτερικά
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Πεντάχρονο συρράφηκε σε παιδοχειρουργική μετά από τραυματισμό στο σχολείο

Ένα 5χρονο αγόρι τραυματίστηκε στο δάχτυλο στο 14ο Νηπιαγωγείο Ευόσμου και μεταφέρθηκε στο Παπαγεωργίου. Υποβλήθηκε σε χειρουργείο και πήρε εξιτήριο το πρωί, αφού το τραύμα αποκαταστάθηκε επιτυχώς.
Διαδήλωση Πρωτομαγιά Θεσσαλονίκης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Έληξαν οι πορείες για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο του Εργάτη ολοκληρώθηκαν οι πορείες για την Εργατική Πρωτομαγιά στη Θεσσαλονίκη, με μηνύματα κατά της ακρίβειας και των ανισοτήτων. Τιμήθηκαν οι αγωνιστές των εργατικών αγώνων.